Toplu taşıma araçlarında hayvan taşıma hakkımız

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Keyfi olarak hayvanlara sakinleştirici verilmesi asla kabul edilebilir bir durum olmadığı gibi hayvanın ölmesi durumunda da sorumluluk hayvan sahibine yüklenmekte, hayvan sahipleri ciddi bir vicdani yükle baş başa bırakılmaktadır. Bagajda giden bir hayvanın havlaması ya da miyavlamasının otobüsteki diğer yolcuları rahatsız edebileceği ihtimalinden hareketle yapılan bu uygulamalar biz hayvan sahiplerini çileden çıkarmaktadır. Unutulmaması gereken şudur ki otobüslerde hayvana gelene kadar yolcuları rahatsız edebilecek pek çok unsur mevcuttur. Ağlayan bir çocuk sesinin, horlayan bir yaşlının, sesli konuşan bir müşterinin bagajdaki hayvana kıyasla müşterileri çok daha fazla rahatsız edebileceği aşikârdır. Konu sağlıksa insandan insana hastalık geçme olasılığının ,hayvandan insana hastalık geçme olasılığından çok daha yüksek olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla onların hayvan olması dışında mantıklı bir gerekçe bulunmamaktadır. Fakat unutulan şudur: onlar hayvansa da sahipleri insandır ve diğer müşteriler kadar hak sahibidirler.
Olması gereken büyük ırkların ve araba yolculuğuna alışık olmayanların taşıma çantasında bagajda, kuş ve arabada yolculuğa alışık (hayvan sahibinin beyanına güvenerek) hayvanların ise hayvan sahibiyle birlikte gitmeleridir.

Konuyla ilgili olarak otobüs firmalarının bilgilendirilmesini, ,keyfi uygulamalara son verilmesini ve Karayolu Taşıma Yönetmeliğin ilgili maddesinin hayvan refahı ve hayvan sahibi müşterilerin memnuniyeti de göz önüne alınarak yeniden düzenlenmesini emir ve müsaadelerinize arz ederim.

Gönderilecek Adresler: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı , Türkiye Otobüsçüler Federasyonu, Yazılı ve Görsel Basın, Çeşitli Otobüs Firmaları

Bugün Nur imzanı bekliyor!

Nur Küçükyılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Toplu taşıma araçlarında hayvan taşıma hakkımız». Nur ve imza atan diğer 129 kişiye katıl.