Victory

6 juni inställt - Stå upp för ett öppet internationellt Stockholm

This petition made change with 12,236 supporters!


De senaste 6 åren har vi tillsammans kunnat se ett värdigt nationaldagsfirande växa fram med uppemot 10 000 deltagare varje år vid Smedsuddsbadet på Kungsholmen. En succé med kända artister, dansare och DJ´s. Nationalsången, svenska flaggor, picknickfiltar, vänner och småbarnsfamiljer långt ögat kan nå. Ett tryggt sammanhang där alla känt sig välkomna oavsett generation eller ursprung.

Integration, tolerans, öppenhet alla mina nyckelord har fått sol på näsan under några härliga eftermiddagstimmar. 

I år sätter dock Kungsholmens stadsdelsnämnd stopp för nationaldagsfirandet. Anledningen är att de blivit rådd av Polis att ställa in firandet pga säkerhetsskäl samt att man skall göra ett "omtag" och rikta sig "barnfamiljer". 

Vi har framhållit det självklara i att alla Stockholms invånare har rätt till grundläggande säkerhet inte minst vid ett nationaldagsfirande. Vi har också påpekat att en stor del av vår publik är just barn och tonårsfamiljer.

Vi anser det nu vara av yttersta vikt att en genomlysning görs med tillhörande förklaring hur tjänstemän och polis kan ha sista ordet över något så viktigt som nationaldagen och vår nyfunna glädje att fira den.

Beslut och policy kring detta borde givetvis ligga hos medborgare och deras folkvalda.

En polariserad stad förlorar, en välkomnande och kärleksfull vinner. Säg Ja till ett öppet internationellt Stockholm. Mer info kommer.

Gör din röst hörd skriv under denna uppmaning.   

#6JuniFörAlla

// Thomas Gylling

Initiativtagare och producent  Today: För ett öppet internationellt Stockholm is counting on you

För ett öppet internationellt Stockholm needs your help with “Thomas Gylling: 6 juni Inställt - Stå upp för ett öppet internationellt Stockholm”. Join För ett öppet internationellt Stockholm and 12,235 supporters today.