Petycja o zmiane systemu rezerwacji na wizyte paszportowa w Konsulacie RP w UK

0 have signed. Let’s get to 1,000!

Obecny system rezerwacji terminow na wizyty paszportowe jest bardzo nieprzyjazny dla uzytkownika i zajmuje duza ilosc czasu na uzyskanie terminu na wymiane paszportu.  System dziala na zasadzie uwalniania malej ilosci terminow na dany dzien.  Strona Konsulatu informuje ze terminy sa uwalniane o okreslonych godzinach w okreslone dni ( na przyklad o 9.00 i 20.00) jednak ktokolwiek kto korzystal z tego systemu na pewno zauwazyl ze w praktyce terminy sa uwalniane o roznych godzinach I rzadko w godzinach wskazanych przez Konsulat. Jest bardzo trudno zarezerwowac termin nawet z duzym wyprzedzeniem, w czasie ktory odpowiada uzytkownikowi- na przyklad na czas urlopu czy wakacji dzieci.  Uzytkownik zmuszony jest do "polowania" na termin przez wielokrotne w ciagu dnia zagladanie na strone w oczekiwaniu na zaplanowana date niestety bez gwarancji na sukces. Jesli doswiadczyles utrudnien zwiazanych z uzywaniem obecnej strony e-Konsulat na rezerwacje wizyty paszportowej prosze o podpisanie tej petycji ktora ma przekonanac Konsulat do zmiany obecnego systemu rezerwacji na system ktory bedzie bardziej przyjazny dla uzytkownika.