Petycja o zmianę systemu rezerwacji na wizytę paszportowa w Konsulacie RP w UK

0 have signed. Let’s get to 1,500!
At 1,500 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!
Barbara Wysota started this petition to The Consular section of the Embassy of the Republic of Poland

Obecny system rezerwacji na wizytę paszportowa eKonsulat powoduje duże utrudnienia w jego rezerwacji i jest nieprzyjazny dla użytkownika. System działa na zasadzie uwalniania nie wielkiej liczby terminów na wizytę z kilkudniowym wyprzedzeniem i rejestracja odbywa się na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. System nie rejestruje liczby petentów starających się o wizytę. Duża konkurencja na umówienia powoduje ze wielu Polaków mieszkających w UK bezskutecznie miesiącami stara się o uzyskanie terminu. Instrukcja na stronie informuje, że terminy uwalniane są w poniedziałki o godzinie 10.30 i 20.00 a w pozostałe dni robocze o godzinie 9.00 i 20.00. Ktokolwiek korzystał z tej strony zauważył ze terminy uwalniane są o różnych porach dnia a czasem i nocy. Użytkownik zmuszony jest do "polowania" na termin przez wielokrotne odświeżanie strony, dzień po dniu, niestety bez gwarancji na sukces, gdyż terminy wizyt znikają w błyskawicznym tempie ze względu na olbrzymią liczbę petentów.
Jeśli doświadczyłeś utrudnień związanych z używaniem obecnej strony e-Konsulat na rezerwacje wizyty paszportowej proszę o podpisanie tej petycji, która ma za zadanie przekonać Konsulat do zmiany obecnego systemu rezerwacji na system, który będzie bardziej przyjazny dla użytkownika.

0 have signed. Let’s get to 1,500!