TDK'nın Alevilere yönelik "Vazalak (aptal, serseri) adlandırması kaldırılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dil kurumu olan TDK'da (Türk Dil Kurumu) yayınlanan "Vazalak" sözcüğünün anlam karşılığı olarak; "1. Geveze, sözünü bilmez 2. Aptal, serseri. -1. Alevi. 2. Müslüman olmayıp, öyle görünen. 3. Oruç yiyen." belirtilmiştir. Türkiye'de yaşayan ve azınlık bir inanç toplumu olan Alevilere yönelik bu hakaret ve ırkçı söylem içeren kelimenin kaldırılması ve bu kelimeyi resmi sitede paylaşan sorumluların cezalandırılması gerekir.

Ayrıca ;

Yapılan bu hakaret, kin ve nefret içerikli paylaşım, Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesinde yer alan "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama Madde 216- (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" açıklamaya da aykırıdır ve cezai işlem uygulanmalıdır.

TDK tarafından yapılan bu açıklamanın düzeltilmesini ve ilgili kişiler hakkında gerekli idari / adli soruşturmanın açılıp gereken cezanın verilmesini talep etmekteyiz.

Bugün Yusuf imzanı bekliyor!

Yusuf Nergiz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TDK'nın Alevilere yönelik "Vazalak (aptal, serseri) adlandırması kaldırılsın.». Yusuf ve imza atan diğer 104 kişiye katıl.