Niteliksiz İlan Edilen "Nitelikli" Okulların Mağduriyeti

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Bilindiği üzere dün (10.04.2018) Milli Eğitim Bakanlığı, kendi resmî internet sitesinde "SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZÎ SINAV BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU" başlığı altında bir kılavuz yayınladı. Bu kılavuzda bir süredir öğrencilerin merakla bekledikleri "Nitelikli Okullar"ın bir listesi de bulunuyor. Ve maalesef hakikatte nitelikli okullar olup da listeye alınmayan onlarca okul var. Kaldı ki bunların içerisinde yer alan bazı okullar, bulundukları çevre bakımından da oldukça şanssız. Şimdiye kadar okullarında kaliteli bir eğitim vermek için çabalayan ve nitelikli öğrencilerden nitelikli mezunlar, nitelikli vatandaşlar, nitelikli karakterler yetiştirmek adına azami gayret gösteren nice nitelikli öğretmen de bu yeni yayınlanan liste ile eğitim hevesinden uzak çevrelerde niteliksiz bir eğitim icraasına mecbur bırakılıyor. Özellikle İstanbul'da Fatih, Eyüp, Beyoğlu gibi kaliteli eğitimin verildiği ortaöğretim kurumlarının fazlaca bulunduğu semtlerde bu okullar arasında tercih yapmak yoluna gidilmesi, bu okulların en az 100 yıllık tarihlerine ve bu tarihsel süreç içerisindeki yetiştirdikleri nice nitelikli şahsiyete, bu ülkeye her alanda katkı sağlayacak kaliteli bireylerin yetiştiği bu, 'eşine az rastlanır' eğitim fabrikalarına, gelmiş geçmiş ve halen öğretime devam eden emektar öğretmenlerine haksızlık etmek demek değil midir? Bilinçli olarak veya bir hata sonucunda olsun; mutlaka alınan bu kararın öğrenciler ve öğretmenler tarafından, ülkedeki genel eğitimin kalitesine katî surette olumsuz etkileri olacağını buradan kampanyanın muhataplarına ve dikkate alan tüm herkese duyurmak istiyorum. Özellikle İstanbul Fatih'te eğitim öğretimine devam eden Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi öğrencileri olarak bizler; öğrenimin düşük kalitede sürdürülmekte olduğu bir çevreye sahip olarak, yakın zamanda restorasyonu bitecek olan okulumuzun niteliksiz bir okul ilan edilerek, şimdiye kadar verilen tüm emeklerin yalnızca bir düz lise seviyesine geriletilmesi yoluyla heba edilmesinden tabii surette hoşnut değiliz. Daima ileri giden bir eğitim sistemi hayali içerisinde olan bizler bu gerilemeyi okulumuzun 117 yıllık eğitim-öğretim geçmişine layık bulmuyor, bir an önce mağdur edilen diğer okullarla birlikte ele alınıp düzeltilmesi gerek bir mesele olarak görüyoruz. Bunu en demokratik hakkımız olan imza toplama kampanyası ile yetkili kimselere duyurmak üzere işe koyulduk. Sizler de bu kampanyayı çevrenize özellikle sosyal medya aracılığıyla duyurarak geleceğimizin parlak zihniler aracılığıyla vücut bulmasına bir imza ile destek olabilirsiniz. Şimdiden kampanyayı destekleyen herkese arkadaşlarım ve öğretmenlerim adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Bugün Abdulkadir imzanı bekliyor!

Abdulkadir Cantürk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TC. Cumhurbaşkanlığı: Niteliksiz İlan Edilen "Nitelikli" Okulların Mağduriyeti». Abdulkadir ve imza atan diğer 8.297 kişiye katıl.