Pitbullar ve Dogo Arjantinler Sokağa Çıkabilmeli!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

‘Yasaklı ırklar’ dediğimiz ırklarımız var: Pitbull terrier, Japanese tosa, dogo Argentino, fila Brasileiro. Fila Brasileiro Türkiye’de yok; Japanese tosa da yok, Türkiye’de bir ya da iki tane var; yoğun ırkımız pitbull terrier ve dogo Argentino. Biz, hayvanı yasaklıyoruz, diyoruz ki: ‘Sen şu ırktansın. Güçlü bir ırksın. Senin ırkın 100 metreyi üç saniyede koşabilir’. Yani, ırksal özelliğini cezalandırıyoruz ama o hayvanı insanlara tehlikeli hale getiren sahibi cezalandırmıyoruz. O hayvanı da alıyoruz, bakımevine bırakıyoruz ve orada ‘yasaklı koğuşu’ diye bir koğuş oluşturmuşuz, burası hıncahınç pitbullar, dogolar dolu ve onlar ömrünün sonuna kadar o 1 metrekare hakkı içerisinde yaşayacak. Ömrü bir ya da iki yıl sürüyor zaten. Aslında ırksal yasaklamadan ziyade hayvanın eğitiminde bir yanlış yapmışsa sahibi, o hayvanı rehabilite edelim, eğitimini düzeltelim. Hayvan agresif tavırlar gösteriyorsa mizaç testine sokalım. Eğer başaramıyorsa onun yöntemini arayalım. Yasaklı ırktan ziyade kişisel davranış mizacına göre bir değerlendirmeye tutulmasının ve aslında bu ramazan ayında da yasaklı ırklara da bir af olmasının gerektiğini düşünüyorum. Yani, bu kadar hayvan ölmeyi beklememeli.