Doğrulanmış başarı

Katlamalı harçlara hayır #ŞuHarcıKatlasaktamıSaklasak

Bu kampanya 213 destekçi ile değişim yarattı!

Eğitimi bir temel hak olarak değil bir ayrıcalık olarak gören AKP katlamalı harç sistemiyle bizleri yeni yapacağı saraylar için gelir kaynağı olarak görüyor. Yeni gelen sistemle beraber 2011 yılında örgün eğitimler için kaldırılan harçlar katlamalı olarak geri dönüyor.

Bu anlatılan bizim hikayemizdir

Eğer bir dersi normal öğrenim süreniz içerisinde 3. kez alırsak %50  4. kez alırsak %100, 5. kez yada daha fazla alırsak, %300 zamlı harç ödemesi yapacağız. Yeni sistemde okulu uzattıysak vay halimize !!! Okulu uzattığımız sene içerisinde ilk kez aldığımız dersin harcını %100, 2. kez aldığımız dersin harcını %200, 3. kez aldığımız dersin harcını %300 zamla ödeyeceğiz. Bu dudak uçuklatan matematik hesabını önümüzdeki günlerde hepimiz çokça yapacağa benziyoruz. Düzenleme bize kısaca  ‘’paran yoksa okumana gerek yok ’’ diyor

Şimdi susarsak ve seyirci kalırsak bu soyguna, önümüzde ki senelerde ya okulu bırakmak zorunda kalacağız ya da en yakın arkadaşımızın parasızlıktan okulu bırakmasını yaşlı gözlerle izleyeceğiz. Sesimizi kampüslerden daha çok yükseltip omuz omuza hep beraber haykıralım.

Bütün öğrenciler, hep birlikte katlamalı harç soygununa karşı yan yana duralım ve AKP’nin karanlığına karşı her birimiz gökkuşağının birer renkleri olup mücadele edelim. Haydi, sende kendi rengini kat!

Bugün Bağzı imzanı bekliyor!

Bağzı Üniversiteliler bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TBMM: Katlamalı harçlara hayır #ŞuHarcıKatlasaktamıSaklasak». Bağzı ve imza atan diğer 212 kişiye katıl.