Başarı

Yargıda Çifte Standarda Son!

Bu kampanya 110 destekçi ile değişim yarattı!

TBMM Insan Hakları Komisyonu Başkanlığına...

Anayasa mahkemesinin uzun tutuklulukla ilgili son aldığı iptal kararı ve sonrasında tutukluluk üst sınırını 5 yılla sınırlayan kanunla birlikte, başta Ergenekon davası olmak üzere, Hrant Dink davası, Danıştay davası, Zirve Yayınevi davası vb.davalardan, aralarında Veli Küçük, Levent Ersöz, İbrahim Şahin gibi adları yüzlerce cinayetle birlikte anılan kişiler tek tek salınırken,  KCK, Gaye, Devrimci Karargah gibi davalardan içeride tutulan sol, sosyalist ve devrimciler için ayrı bir hukuk yürütülmekte ve onların tahliyesi icin hala tutuklulukta10 yılı bitirme şartı aranmaktadır. Örneğin Gaye kodlu 8 Eylül davasından tutuklu Gazeteci-Yazar-Yayıncı Arif Çelebi, Bayram Namaz, Füsun Erdoğan ve diğer arkadaşları, 7.5 yılı aşkın tutuklu oldukları halde hala içeride tutulmaya devam ediliyorlar.

Hukuk herkese eşit uygulanmalıdır prensibinde hareketle, biz aşağıda imzası olanlar, Anayasada belirtilen vatandaşlar arasındaki eşitlik prensibine aykırı olan, ülkemiz hukukundaki bu çifte standartlı, ayrımcı, haksız ve adil olmayan durumu kabullenmiyoruz ve bu adaletsizliğin bir an önce ortadan kaldırılması için ilgili tum kurum ve kuruluşları göreve çağırıyoruz.

Bugün Zeynel Abidin imzanı bekliyor!

Zeynel Abidin Celebi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TBMM Insan Hakları Komisyonu: Yargıda Çifte Standarda Son!». Zeynel Abidin ve imza atan diğer 109 kişiye katıl.