Tarihi Bomonti Fabrikası Ek Binaların Yıkımı İptal Edilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

İstanbul’un erken sanayi miraslarından biri olan ve Şişli’nin en kıymetli bölgelerinden Bomonti’de yer alan eski Bomonti Bira Fabrikası, kent hafızasında kıymetli bir yer tutmaktadır.

Kısa bir süre önce biz mahalleliler olarak, 1890 yılından beri ayakta olan ve şu anda Bomontiada olarak bilinen eski Bomonti Bira Fabrikası karşısındaki ek hizmet binalarının öncelikle Hazine tarafından Diyanet’e tahsis edildiğini, ardından da bir derneğe devredilerek dönüşüm için proje hazırlandığını öğrendik.

Dönüşüm projesi kapsamında bu tarihi binalar yıkılacakmış ve yerine de ne amaçla ve kimler tarafından kullanılacağını çok da bilmediğimiz bir proje hayata geçirilecekmiş.

İstanbul’un kadim kent kültürünün en renkli merkezlerinden biri olan Şişli'nin tarihi ve kültürel mirası hakkında çok endişeliyiz!

Bu tarihi binaların yıkılmasını istemiyoruz ve yıkım kararının hemen iptal edilmesini talep ediyoruz.

Aslında geçmişte olduğu gibi, koruma altında olması gereken bu tarihi ve kültürel değerlerin, öncelikle korunmaya devam edilmesi; tabi ki, halkın kullanımına açılması; her yaştan ve her sosyoekonomik statüden yurttaşın yararlanabileceği, ulaşılabilir bir sosyal ve kültürel kamusal alan haline getirilmesini talep ediyoruz.

Mahalleli, Şişlili ve İstanbullu olarak hedefimiz en az 20.000 imza!

Haydi dostlar, haydi komşular, bizden sonrakiler için, çocuklarımız ve torunlarımız için, güzelim semtimiz ve İstanbulumuz için, bir imza da senden gelsin.

ŞİŞLİ SAKİNLERİ