Kampanya Kapatıldı

Avlanmak Spor Değil, Cinayettir! Av turizmine hayır!

Bu kampanya 298 destekçiye ulaştı

Türkiye'de katliam yapan avcılar yüzünden yaban hayat bitme noktasına gelmişken,  bir de "av turizmi" adı altında bakanlık emriyle yabancı avcılara son yaban hayvanlarımız da her yıl para karşılığı vurduruluyor. Vurulmaları için ihale açılan kızıl geyiklerin öldürülmeleri nedenleri açıklanırken;

"Çalışmanın kent turizminin gelişmesine katkı sağlaması planlanırken, hedeflerinin ise geyiklerin neslini bir seviyede tutarak düzenli hale getirmek ve av turizmini geliştirmek olduğu açıklandı. Geyikleri vurmak için yurt dışından çok sayıda turist gelirken, hem Orman Bakanlığı hem de avlanma bölgesindeki esnaf kazanıyor. " yazılması tam bir skandal, tam bir acizlik örneği, tam bir rezalettir!

Daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi; ulusal değerimiz olan ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan bu canların öldürtülmesinden kazanacağınız üç beş kuruşu gerekirse aramızda toplayıp biz verelim. AV TURİZMİ REZALETİNE SON VERİN !

Konunun haberi ise şöyle:

Bursa'da bu geyikler vurulmak için satılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü, 2 adet kızıl geyiğini av turizmi kapsamında vurulması için ihaleyle satışa çıkardı. İhale takvimi Basın İlan Kurumu tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bursa 2. Bölge Müdürlüğü'nün Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki toplantı salonunda ihale yöntemiyle 10 Haziran 2019 günü saat 11.00'de yapılacak olan satışta, vurulacak her bir geyik için 14 bin lira ödenecek. Çalışmanın kent turizminin gelişmesine katkı sağlaması planlanırken, hedeflerinin ise geyiklerin neslini bir seviyede tutarak düzenli hale getirmek ve av turizmini geliştirmek olduğu açıklandı.

Bir geyiğin en fazla 15-16 yıl doğada 2004 yılı ve sonrasında av turizmi kapsamındaki av organizasyonlarından en az ikisi yabancı avcılar için düzenleniyor. Yoğun talep üzerine önceki yıllarda bir çok yaşlı geyik satışa çıkarken, bu sene rakam 2 adet olarak belirlendi.

Basın İlan Kurumu da ihale duyurusunu üstlenirken, ihaleye hayli ilgi olması bekleniyor.

Bugün Dayanışmafed Hayvan Hakları Federasyonu imzanı bekliyor!

Dayanışmafed Hayvan Hakları Federasyonu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı: Avlanmak Spor Değil, Cinayettir! Av turizmine hayır!». Dayanışmafed Hayvan Hakları Federasyonu ve imza atan diğer 297 kişiye katıl.