Vecihi Hürkuş'un Kabri, Askeri Şehitliğe Alınmalıdır

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Vecihi Hürkuş'un kabri; hâlen Ankara'da Cebeci Belediye Mezarlığı'nda.
Bakımı yok. Mezar taşına koyduğumuz bröveler, panolar alınıyor, kayboluyor. Dış duvara yakın. Çok aramazsanız bulamazsınız.

"Türk Havacılığının Çalışmak İçin Çırpınan Bir Hizmetkârı" Vecihi Hürkuş'un kabrinde bir Türk Bayrağı dalgalanmıyor...

Vecihi Hürkuş; Birinci Dünya Savaşı'nda Kafkas Cephesi'nde bir Rus uçağını düşüren ilk pilot, gazi olan, düşmana teslim etmemek için uçağını yakan, esir edilen,  Hazar Denizi'nde, Nargin Adası'ndaki esaretinden yüzerek kaçan, İran'dan, Süleymaniye üzerinden Musul'a yürüyerek gelen kahraman pilot,

Vecihi Hürkuş; İstiklal Savaşı'nın ilk ve son uçuşlarını da yapan, yaptığı keşif uçuşlarıyla, savaşın kaderini değiştiren kararlar alınmasını sağlayan, Yunan uçağını düşüren kahraman gazi. Kırmızı Şeritli İstiklal madalyası TBMM tarafından verilen üç takdirname ile taçlandırılan, İlk Türk uçağını, ilk sivil Türk uçağını, kara ve deniz uçaklarını yapan, İlk sivil havacılık okulunu, İlk Türk Sivil Hava Yolu şirketini kuran sivil kahraman pilot.

2007 yılında kurulan Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği'nin amaçlarından biri; Vecihi Hürkuş'un kabrinin Askeri Şehitliğe naklinin sağlanmasıdır.

Vecihi Hürkuş'un kabri, Askeri Şehitliğe alınmalıdır.
Bu nedenle değerli imzanızla destek vermenizi istiyoruz.

Saygıyla,
Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği
TVHMD

Bugün Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği imzanı bekliyor!

Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Milli Savunma Bakanlığı: Vecihi Hürkuş'un Kabri Askeri Şehitliğe Alınmalıdır». Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği ve imza atan diğer 1.160 kişiye katıl.