AYVALIK NİTELİKLİ OKULUNA KAVUŞSUN!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

AYVALIK NİTELİKLİ OKULUNA KAVUŞSUN!

10 Nisan 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Bakanlığın resmi internet sitesinde ‘’SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZİ SINAV BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU’’ başlığı ile bir kılavuz yayınlandı. Bu kılavuz ile ‘’Nitelikli Okullar’’ın listesi de yayınlanmış oldu. Listede 1367 okul yer alırken birçok okul da neye göre niteliksiz seçildiğini sorgulamaya başladı. Bugüne kadar kaliteli bir eğitim vermeye özen gösteren, birden fazla alanda adını duyuran başarı elde eden ve onlarca başarılı, düzgün karakterli, aslında ‘’Nitelikli’’ öğrenciler kazandıran okullardan çoğu bu listeye dahil olamayıp maalesef sayın bakanımızın ifadesinde yer alan ‘’Niteliksiz’’ sıfatını almak zorunda kaldı. Okulumuz Ayvalık Anadolu Lisesi de bu ‘’Niteliksiz’’ sıfatını alan okullardan biridir. Yaşadığımız çevrede seçilen en yakın nitelikli okul yaklaşık bir saat uzaklıktadır. Okulumuz Ayvalık Anadolu Lisesi Ayvalık ilçesi, civar köy ve ilçelerdeki öğrenci ve velilerin umududur. Yaklaşık 70 bin nüfuslu bir ilçede bir tane bile nitelikli okul bulunmaması ilçemiz için çok büyük bir kayıptır. Bölgemizdeki bunca öğrenci okulumuzu kazanmak ve öğrenim görmek için zaman ve emek sarf etmişlerdir. Onca arkadaşımız eğitim görmek için her gün taşımalı eğitim ve kendi imkanları ile okulumuza gelmektedir. Okulumuz il ve ilçenin düzenlediği her türlü etkinlikte dereceler almakta ve sorumluluk üstlenmektedir. İlçemizi en iyi şekilde temsil etmekte ve değer katmaktadır. Okulumuz ‘’Kızlar Voleybol A’’ takımının başarısı da herkesçe bilinmektedir. Okulumuz Ayvalık Anadolu Lisesi ilçemizin ilk ve en başarılı Anadolu Lisesi konumundadır. Mezunlarımızın akademik ve kariyer başarıları da ortadadır. Her bir öğrencimiz Türk milletine yararlı olma, kendini olabildiğince geliştirerek NİTELİKLİ birer vatandaş olma bilinci içerisindedir. Ayvalık’ın gururu olan okulumuz öğrencileri olarak okulumuz hakkında verilen bu kararın gelecek nesilleri olumsuz etkileyeceği düşüncesindeyiz. Bu yüzden Ayvalık’ta bir nitelikli okul olmasını istiyoruz ve bu sıfatın en layık olduğu okulun da biz olduğu düşüncesindeyiz. Ayvalık için, okulumuzun strateji planında yer aldığı şekliyle okulumuz Fen Lisesine dönüştürülebilir. Nitelikli, sınavlı okul olma yolunda çabalarımız her zaman devam edecektir. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz.

Bugün Sude Naz imzanı bekliyor!

Sude Naz ATAN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T. C. Milli Eğitim Bakanlığı: AYVALIK NİTELİKLİ OKULUNA KAVUŞSUN!». Sude Naz ve imza atan diğer 576 kişiye katıl.