Petition Closed

Eskişehir Kılıçoğlu Sineması Yıkılmasın #kilicoglusinemasiyikilmasin

Eskişehir Kılıçoğlu sineması 1954 yılında Yüksek Mimar Abidin Mortaş tarafından projelendirilmiş olduğu bilinmektedir. 60 yıldır varolan bu mimari eseri defalarca yıkmaya çalıştılar ve 6 kere bilinçli yakılarak İstanbul Emek sinemasının kaderini paylaşmaya başladı. AVM furyasına Eskişehir’in de hızla katıldığı ve konumu itibari ile oldukça kıymetli bir yerde bulunan Kılıçoğlu Sineması’nda çıkan yangının normal sebeplerden olmadığını hepimiz az çok tahmin ediyoruz. Yangından dolayı giriş katı ve çatısı büyük oranda hasar gören, kent belleğinde çok önemli bir yere sahip Kılıçoğlu Sineması ya yıkılacak ya da tekrar kaderine terk edilerek çökmesi beklenecektir. Kılıçoğlu Sineması henüz tam anlamıyla yıkılmadı, hala ayakta. Emek’in kaderini paylaşmasını istemiyorsak bir an önce harekete geçmeliyiz. Çünkü “Yıkamıyorsak, yakarız. Her yer AVM olacak” zihniyeti çalışmalarına hiç ara vermiyor.

This petition was delivered to:
  • T.C. Eskişehir Valiliği

Atacan Yücel started this petition with a single signature, and now has 500 supporters. Start a petition today to change something you care about.