Başarı

Bu kampanya 341 destekçi ile değişim yarattı!

MİNİK CANLARIMIZIN DA EVİ OLSUN

TEHDİT ve TACİZ'den KURTULSUNLAR!

Burdur gelişmeye başlayan bir şehir olduğu için sürekli eski bahçesi olan evler yıkılmakta ve yerine apartmanlar yapılmaktadır. Bu şekilde sokaklarımızda yaşayan minik canlarımız, kedilerimiz, sürekli mağdur olmaktadır. Bu yapılanmalar yüzünden sokaktaki canlar artık ne bahçelerde ne de odunluklarda veya kömürlüklerde yaşayamamaktadır.

Burdur'da yaşayan hayvan severler bu canlara bakmaya çalışmaktadır; fakat şöyle bir sorun var. Hayvan severlerin az olduğu bir toplum olarak apartman bahçelerinde ya da sokaklarda, kaldırımlarda bakılan kediler sürekli taciz edilmekte; hayvan severler ise tehdit edilmektedir.

Bu tehditler: "Kedilerinizi zehirleriz!" veya "Belediye'ye şikayet ederiz.", "Yasadan haberimiz var, çıksın en kısa zamanda toplatacağız kedileri!" gibi tehditlerle hayvan severler rahatsız edilmektedir. Bunun dışında kedileri kovalayarak, taşlayarak ya da tekmeleyerek sokaktaki canlar taciz edilmektedir. Bu şekilde hem kediler hem de hayvan severler mağdur durumda kalmaktadır.

Burdur'daki hayvanları korumak adına 2011'de kurulan Burdur Hayvan Dostları Derneği ise bu canlara sahip çıkmaya çaılşmaktadır. Burdur Belediyesiyle birlikte çalışarak sokaktaki canları kurtarmaya çalışmaktadırlar. Belediyeyle birlikte yapılan Kedi Evleri hazırlanmış bulunmakta idi. Fakat son anda Burdur Valiliği tarafından çıkarılan sorun ile Kedi Evlerinin kullanılma izni verilmemiştir.

Hem minik dostlarımız adına hem de insanlar adına rahatlık sağlayacak olan bir çalışmayı desteklemek bütün insanlığa düşer. Burdur Valiliği'nin bu izni vermesini istiyoruz. Canlarımız rahat etsin istiyoruz.

Bir sokak hayvanının ömrü 2 yılken, bu 2 yılı mutlu ve daha rahat geçirmesini istiyoruz. Çünkü: "Sokakta ölen her canlıdan oradaki insanlar mesuldur." ve bu canlılardan en sorumlu kişiler orayı yöneten kimselerdir. Bu yüzden yardım ve destek istiyoruz. Onlara merhamet edilmesini istiyoruz, yaşamalarını ve acı çekmemelerini istiyoruz.

Kedi Evlerinin kullanımı ile ne kediler rahatsız olacak ne de insanlar daha fazla rahatsız olacaktır.

Fakat tüm insanlar şunu bilmeli, DOĞAYLA YAŞAMAYI  ve İNSANLIĞI ÖĞRENMELİDİRLER.

Bugün Nur Faden imzanı bekliyor!

Nur Faden Karaçam bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C Burdur Valiliği: Sokak kedileri için Kedi Evleri yerleştirilmesini istiyoruz.». Nur Faden ve imza atan diğer 340 kişiye katıl.