Türkiye'ye Pet Hayvanları Girişi Yasağı Kaldırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) başta olmak üzere ve Veteriner Hekimler Odalarımızın da beyanıyla evcil hayvanlardan insana Koronavirüs (Covid-19) bulaştığına veya evcil hayvanların taşıyıcı olduklarına dair hiçbir bilimsel bulgu bulunmamaktadır.

Fakat Tarım ve Orman Bakanlığımızın ülkemizde Koronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında; egzotik hayvanlar ve pet hayvanlarının (yolcu beraberi kedi-köpek-kuş-balık) dahil olmak üzere ülkeye girişini yasaklandı.

Yurt dışındaki hayvansever vatandaşlarımız bu yüzden ülkeye dönüşte büyük sıkıntılar yaşıyor ve hatta dönemiyor. Tarım ve Orman Bakanlığımızın normal rutinde evcil hayvanlarla ilgili aldıkları tedbirler yeterlidir. (Rapor, veteriner kontrolleri vs.) Fazlasını da yapmaya hazırız. (karantina, ek tedbir vs).

Minik dostlarımızı sebepsiz yere kaderlerine terk etmeye bizlerin vicdanı el vermez. Biliyoruz ki sizlerin de vicdanları memleketine dönmek isteyen vatandaşları başka memleketlerde bırakmaya el vermez. Lütfen kampanyamıza destek olup minik dostlarımızın da bizimle birlikte Türkiye'ye gelebilmesine destek olun. #onlardabizimlegelsin