Türkiye'nin ilk 'çift katlı köprü' projesinin yapılması için imza kampanyası

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Elazığ ilinin Baskil ilçesinin ve sahil köylerinin  ihtiyaçlarını Malatya üzerinden karşılamaktadır.  Bu köylerin ulaşımı halen kömürhan- kuşsarayı üzerinden sağlanıyor. Bir kısmı da feribot ile gündüz vakti sağlanmaktadır. Bu haliyle Baskil'in ve  Baskil'e bağlı köylerinin   Malatya ili ile arasında ulaşım sorunu bölge halkının önemli sorunlarından biri haline gelmiştir. Malatya ve Elazığ'ı birbirine bağlayan Fırat Demiryolu Köprüsü'nün üzerinden kara yolunun yapılma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bölge halkı ulaşım sorunundan dolayı acil bir hastası yada cenazesi olduğunda ulaşım sorunu  yaşamaktadır. Bölge halkı ürettiği tarımsal ve hayvansal ürünleri satacağı pazarlara da ulaşım sorunu yaşamaktadır. Bölgede üretim yapan insanlara da hem zaman hemde maliyet acısından zarar vermektedir.

Malatya ve Elazığ'ı birbirine bağlayan ve 2 bin 30 metre ile Türkiye'nin en uzun köprüsü olan Fırat Demiryolu Köprüsü'nün üzerinden ulaşımı sağlayacak karayolu köprüsünün yapılmasını Elazığ ve Baskil halkı olarak istemekteyiz.