Başarı

Bir imza da sen at ; TCDD Eğitim Merkezi Özelleştirilmesin !

Bu kampanya 147 destekçi ile değişim yarattı!

Demiryollarında tren makinisti eğitimleri 1896 yılından bu yana TCDD Eskişehir Eğitim Merkezinde veriliyor. Yani 118 yıldır, buharlıdan, hızlı tren makinistlerine kadar binlerce makinist yetiştirdi Eğitim Merkezi.

Geçen yıl onaylanan (1 Mayıs 2013 Tarih 28634 Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan 6461 Sayılı Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun) özelleştirme yasası öne sürülerek Eskişehir Eğitim Merkezi de özelleştirilmek isteniyor. Oysa ki Sivas ve Ankara da bulunan diğer Eğitim Merkezleri bu kapsamda değil. Onlar Makinist yetiştirmiyor.

Makinist eğitimleri piyasalaştırıldığında yetersiz eğitimler, yetersiz kullanıcılar, sizin ve sevdiklerinizin hayatlarını riske atacaklar.

Biz Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) olarak yasanın geri çekilmesi, demiryolu ulaşımının kamu hizmeti olarak kalması için uzun eylem ve mücadele süreci yaşadık. Önümüzdeki günlerde yeniden harekete geçeceğiz.

Ancak öncelikli olarak TCDD Eskişehir Eğitim Merkezinin özelleştirme sürecinden ayrılması gerekiyor.Sizin ödediğiniz vergilerle 118 yıldır bilimsel ve nitelikli demiryolu eğitimi veren kurum "özel sürücü kursları" haline getirilmek isteniyor. Demiryolcular bile artık eğitimlere yüksek ücretler ödeyecek.

Güvenli bir demiryolu ulaşımı için makinistler özel kurslarda değil eğitim merkezinde yetiştirilmelidir. Güvenli ve kamusal demiryolu ulaşımı senin ve sevdiklerinin hakkıdır. Senin ve Sevdiklerinin can güvenliği için Demiryolcu eğitimleri ile oynanmasına izin verme ; bir imza da sen at.

Bugün Brileşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Eskişehir Şubesi imzanı bekliyor!

Brileşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Eskişehir Şubesi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları: Bir imza da sen at ; TCDD Eğitim Merkezi Özelleştirilmesin !». Brileşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Eskişehir Şubesi ve imza atan diğer 146 kişiye katıl.