Petition Closed

Anayasa'ya "cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği" ifadeleri eklensin

Anayasa'nın eşitlik maddesinde "cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği" ifadeleri eklensin
“Eğer herkes eşit ise bizim de Anayasa'da yer almamız gerekir. (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) LGBT’ler olmadan yeni Anayasa olmaz, eksik kalır”

“Cinsel yönelimin içinde yer almadığı bir madde olmadan eşitliğin sağlanacağını düşünmüyoruz. Eğer herkes eşit ise eşcinsellerin, biseksüellerin, transların da Anayasa'da yer alması gerekir. Aksi takdirde anayasa’nın eşitliği düzenleyen maddesi eksik olur. Türkiye'de şu kadar insan eşcinsel, şu kadar insan trans demeye de gerek yok. Bir kişinin bile canı yanıyorsa, bir kişi bile cinsel yöneliminden/cinsiyet kimliğinden dolayı nefretle karşı karşıya kalıyor, cinayete kurban gidiyorsa bunun tanımlanması gerekiyor”

Hükümetin, “Herkes eşittir” yönündeki söylemlerini gerçekten yerine getirmesini istiyoruz.
2002 yılında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bir TV programında dillendirdiği “Eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde yasal güvence altına alınması şart. Zaman zaman bazı televizyon ekranlarında onların da muhatap oldukları muameleleri insani bulmuyoruz” sözlerini hatırlatmak da görevimiz!

This petition was delivered to:
  • T.C. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül
    Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu
  • Anayasa Komisyonu Başkanı
    Burhan Kuzu
  • Anayasa Komisyonu Sözcüsü
    İSMET SU
  • Anayasa Komisyonu Katip Üyesi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi
    FATOŞ GÜRKAN
  • Anayasa Komisyonu Üyesi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi
    CANAN CANDEMİR ÇELİK
  • Anayasa Komisyonu Üyesi Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi
    AYLA AKAT
  • Anayasa Komisyonu Üyesi
    AYŞE TÜRKMENOĞLU

Barış Sulu started this petition with a single signature, and now has 1,658 supporters. Start a petition today to change something you care about.