Mert Çokluk'un ölümü ile ilgili gizliliğin çözülmesi ve kamuoyunda paylaşılması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Bir süre önce Sn. Mert Çokluk'un ölümü ile ilgili sayısız haber yapılan, ancak hiçbir dış temsilcilik ve iç yönetim birimleri tarafından halkı bilgilendirmek adına açıklama yapılmayan konu ile ilgili; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve doğrudan Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve doğrudan Sn. Mevlüt Çavuşoğlu tarafından ivedilikle bir açıklama yapılmasını bekliyoruz.

Söz konusu idari birimlerin ve ülkemizi temsil eden bireylerin, kamuoyuna yansıyan bu konu ile ilgili "derhal ve ivedilikle" araştırma yapılması konusunda talimat verdiklerini ve olayı takip ettiklerini içeren bir bildiri yayınlanmalı, konunun takibatı ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm gücü kullanılmalı, bir Türk vatandaşına yapılan bu gibi bir "faili meçhul" ve gizli bırakılmış açıklamaların derhal aydınlatılarak çözülmesi sağlanmalıdır.

Konu ile ilgili her şey araştırılmalı, araştırıldığına dair kanıtlanmış bilgi paylaşılmalı, gelişmeler konusunda kamuoyu sürekli olarak bilgilendirilmeli, tüm Türk vatandaşlarının Türkiye Cumhuriyeti tarafından korunduğu mesajı net olarak yayınlanmalıdır.

Bu konunun aydınlatılmaması ya da üzerine gidilmemesi, hali hazırda Türkiye'ye karşı her türlü kötü eylem ve hareketten kaçınmayan birim ve örgütlerin, hem bu durumdan faydalanmasına, hem de Türk halkının kendi devletine olan güvenini kaybetmesine yol açacaktır.

Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Sn. Mevlüt Çavuşoğlu'ndan, konu ile ilgili haberdar olduklarını ve takip ettiklerini bildiren bir açıklama bekliyor, konunun ivedilikle çözülmesi ile ilgili tüm yükümlülüğü üstlendiklerini ve bir Türk vatandaşı olan Mert Çokluk'a sahip çıktıklarını uluslararası alanda vurgulamalarını istiyoruz. Bu konunun çözümlenmesi birinci dereceden Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Sn. Mevlüt Çavuşoğlu'nun sorumluluğudur.

Lütfen kampanyanın acilen yayınması ve amacına ulaşması ile ilgili herkes kendine düşen görevi yerine getirsin ve bu bildiriyi paylaşsın.