0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

İstanbul Ünivesitesi Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi, Türkiye’nin en önemli ve en köklü eğitim fakültelerinden biridir. Kurulduğu günden bu yana kaliteli ve nitelikli bir eğitim-öğretim için emek vermiş, literatüre katkı sunmuş pek çok öğretmen, akademisyen ve bilim insanı yetiştirmiş fakültemiz, yeni yasa tasarısı ile İstanbul Üniversitesi'nden koparılmak isteniyor.

Öğrenim gördüğümüz bu kıymetli fakültede bugün hâlâ birbirinden donanımlı ve değerli hocalar, öğrencilerine daha iyi imkânlar sunabilmek adına birçok sorunla mücadele ederek iyi bir eğitim vermeye çalışıyorlar; ülkemizin eğitim-öğretim hayatına katkı sunabilecek, yeni bir bakış açısı getirebilecek, bilim dalının gelişmesine önayak olabilecek öğrenciler yetiştirmek için gerekli ve uygun koşulları sağlıyorlar.

İstanbul Üniversitesi Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi'ni tercih eden öğretmen, akademisyen ve bilim insanları olarak biz, ülkemizdeki en köklü eğitim fakültesine yerleşmeye hak kazanmak için binbir emek verdik. Yeni yasa tasarısıyla hem kendi geleceğimizin hem de yetiştirmek üzere eğitim gördüğümüz nesillerin geleceğinin karartılmasını, belirsizliğin ortasında bırakılmasını reddediyoruz; köklerimize sahip çıkıyoruz.

Fakültemizin İstanbul Üniversitesi'nden ayrılmasını ve köklerinden koparılmasını istemiyor; bu kanun tasarısının reddedilmesini talep ediyoruz.

Hükümetin sunduğu yeni tasarı kapsamında 10 büyük üniversite bölünerek yeni üniversiteler kurulacak. Bölünecek üniversitelere ek olarak 3’ü devlet 2’si vakıf olacak şekilde 5 de yeni üniversite eklenecek.

Bölünecek olan üniversiteler şu şekilde:

Gazi Üniversitesi’nden Hacı Bayram Veli Üniversitesi;
İstanbul Üniversitesi’nden Ibn-i Sina Üniversitesi;
İstanbul Üniversitesine ait Diş Hekimliği Fakültesi, Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, İletişim, İşletme, Orman, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri ve Veteriner fakülteleri, adı Çapa Tıp Fakültesi olarak değiştirilecek İstanbul Tıp Fakültesi ile bazı meslek yüksekokulları bağlanacak.

Konuyla ilgili Silivri Belediye Başkanı'nın bölgesel bir gazeteye verdiği röportajda şu sözleri dikkat çekiyor:

Özcan Işıklar: İbni Sina Üniversitesi şu anda YÖK'ten onay bekliyor. Kadir Has, İbni Sina ile yaptığı bir görüşmede yerleşke devrini düşünmüşler. Biz de Belediye olarak bu devre onay veriyoruz. Yani 49 yıllığına üst kullanım hakkı Kadir Has'a verilmiş. 19 yılını kullandılar, geri kalan 30 yılda Kadir Has'ın da onayı ile belediyeye bırakıyor biz de İbni Sina ile protokol yapıyoruz. İbni Sina ile yaptığımız protokolün bir şartı var; Tıp Fakültesinin Selimpaşa'ya gelmesi. Zaten onlarında düşüncesi bu yöndeymiş. Tıp Fakültesi ve yanında sağlık okulları olacak. 2 bina var, 4 tane daha yapılacak. 6 bina ve 110 bin metre karelik bir kampüsten bahsediyoruz. İbni Sina'nın ana kampüsü Silivri'de olacak. Seneye, ki yetişecek gibi görünüyor, Eylül 2018'de Tıp Fakültesinin öğrencileri orada okumaya başlayacak.

İnönü Üniversitesi’nden Turgut Özal Üniversitesi
Karadeniz Üniversitesi’nden Trabzon Üniversitesi
Selçuk Üniversitesi’nden Konya Üniversitesi
Dumlupınar Üniversitesi’nden Kütahya Üniversitesi
Sakarya Üniversitesi’nden Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Erciyes Üniversitesi’nden Kayseri Üniversitesi
Mersin Üniversitesi’nden Tarsus Üniversitesi
Sütçü İmam Üniversitesi’nden İstiklal Üniversitesi

İlgili tasarı teklifine linkten ulaşabilirsiniz:

Bugün Muhammed imzanı bekliyor!

Muhammed Atalay bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı: Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi İstanbul Üniversitesi'nden ayrılmasın! #FakültemeDokunma». Muhammed ve imza atan diğer 1.856 kişiye katıl.