Korona Mağduru Turizmciler

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Irmak Çakar started this petition to Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı and

Sayın Devlet Büyüklerimiz,

Bizler (bu kampanyayı imzalayanlar) Türkiye Turizm emekçileriyiz. Mart-Nisan civarı işe başlar 31 Ekim'e kadar çalışır, kışımızı aynı karıncalar gibi yazın çalışıp biriktirdiklerimiz artı bankalardan çektiğimiz kredilerimizle geçirirdik. Hepimiz en geç 1 Nisan'da iş başı yapardık.

Ancak Corona Virüs'ü nedeniyle bu sene hepimizin işleri aksadı. Elimizde biriktirdiklerimizden kalmadı, hatta kredi borçlarımız var ve ödemesini nasıl yapacağımızı kara kara düşünüyoruz. Aramızda çocuğu olan, aile geçindiren bir çok insan var. Şu anda "askıda" olarak görünüyoruz. Zira bütün evraklarımızı Mart ayında çalışacağımız şirketlere vermiştik. Sezon başladığı zaman işimiz başlayacak ama o zaman ne zaman bilmiyoruz. Şirketlerimiz bizi askıda tuttuğu için hiç bir sosyal haktan faydalanamıyoruz. 31 Ekim iş çıkışımız olduğu için Corona'dan dolayı işsiz kalmış sayılmıyoruz bu nedenle de İşkur'un işsizlik ödeneğini hak edemiyoruz veya en son mart ayında çalışıyor görünmediğimiz için de asgarinin %60ını bile hak edemiyoruz.

Olağandışı bir duruma girdik ülke ve dünya olarak, hükümetimizden bu olağandışı günleri atlatmamızı sağlayacak desteğini bekliyoruz.

0 have signed. Let’s get to 100!