Komşusunun Kangal Köpeğini Av Tüfeğiyle Vurdu

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Hayvanlara şiddete Hayır! Lütfen çağrımıza destek olun. Bir imza da siz atın. Yarın için, gelecek için bu tür suçlara şimdi dur diyelim.

Lalapaşa İlçesine bağlı Demirköy'de kangal cinsi köpek tüfekle vurularak telef edildi. Köpeğin sahibi Ahmet Tuğla köpeğini öldürdüğünü iddia ettiği S.Ç isimli şahsın cezalandırılmasını istedi ve "Bu canilik, katliam. Katliama sessiz kalınmasın" dedi. Avukatı Müjdat Kahve de,"Can kutsaldır" dedi ve hem cezai hem de hukuki açıdan takipçisi olacaklarını söyledi.
Demirköy'de kangal cinsi köpek, tüfekle vurularak telef edildi. Köpeğin sahibi Ahmet Tuğla, köpeğinin canice katledilmesinden derin üzüntü duyduğunu belirterek, S.Ç isimli şahsın kendi köpeği ile boğuştuğunu ve sonrasında köpeğinin ölmesi üzerine kendi köpeğini vurduğunu iddia etti. Şahsın av tüfeğine el konurken, "Tuğla, yaşanan üzücü olaydan sonra jandarma gelerek olay yerinde incelemede bulundu, tutanak tuttu. S.Ç'nin tüfeğine el konuldu. Bu bir vahşet. Ölen köpeğimin fotoğraf ve videosu mevcut. Geriye bu acı görüntüler kaldı. Şikayetçi oldum ve şahsın cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
AV. KAHVE: CAN KUTSALDIR
Hayvan hakları savunucusu, hayvansever kişiliği ile bilinen Avukat Müjdat Kahve de müvekkili Ahmet Tuğla ve ailesinin üzüntüsünü paylaştığını belirtti ve şunları aktardı:
“Hayvan da olsa ortada bir can var. Öncelikle bu açıdan son derece çirkin ve kabul edilemeyecek bir olay. Can kutsaldır. Gerek insan gerek hayvan olsun. Böyle vahşice canın katledilmesi son derece üzüntü verici. Arkadaşlarımız zaten gerekli şikayetleri yapmışlar. Bugün de bana vekalet verdiler. Biz de yasal süreci takip edeceğiz. Hem cezai hem hukuki açıdan takipçisi olacağız. Maddi bir zarar da söz konusudur. Bu konuda kanunlar çerçevesinde sonuna kadar yanlış hareketi yapanın en ağır şekilde ceza almasını hukuki olarak sürdüreceğiz.”