Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve 4 diğer muhatap daha

Reyhanlı’da canımız yandı! Reyhanlı’da Cumhuriyet tarihinin en büyük faciası yaşandı; kasaba güpedünüz cehenneme döndü. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamada “resmi rakamlara göre” 46 vatandaşımız öldü ve 100’den fazla vatandaşımız yaralandı.

Yayın yasağı yüzünden saatlerce haber alınamadı. Fakat, yabancı kaynaklardan öğrendiğimize göre asıl bilanço çok daha fena. 170’den fazla vatandaşımız patlamada can verdi, yüzlercesi de hala hastanede yaşam mücadelesi veriyor. İnsanlarımız sanki hiç böyle bir olay yaşanmamış gibi yalnız bırakıldı. Bu akıl almaz katliamın ardından medyanın sanki hiç böyle bir olay olmamış gibi davranması duyarsızlığın da ötesinde, kabul edilemez bir durum.

Yayın yasağı boyunca sosyal medyadan haber almaya çalışırken, ülkenin en büyük kanallarında eğlence programları, belgeseller vardı. Televizyonlar adeta konuyu yok saymak için yarıştı, gazeteler, magazin haberleriyle doldu taştı.

O gün, orada ölenleri bir “rakam”, bir “maliyet” gibi görenleri, vatandaşına karşı göreve ve insana duyarlılığa davet ediyorum: Reyhanlı’da olanlar için ulusal yas ilan edilmesini istiyorum.

Reyhanlı’da halen yaralar sarılamamışken, ülkemizin her yanında Türkiye’nin kendi polisi ile kendi vatandaşı arasında adeta savaş görüntüleri yaşanırken, sanki bu patlama olayı bizim ülkemizde değil de başka bir ülkede olmuş gibi davranmamız içler acısı bir durum. Bu topraklarda yaşayan kimsenin böylesine duyarsız ve gaddar olamayacağını biliyorum.

Hep beraber yetkililere seslenerek Reyhanlı’da bu yaşananlara karşı sessiz kalmamalıyız! Reyhanlı’da vefat eden vatandaşlarımız için biz de sorumluluğumuzu bilmeli ve yas tutmalıyız. Çünkü Reyhanlı’da ölen yüzlerce vatandaşımızın ailesi için bu konu hiçbir zaman unutulmayacak! Unutulmamalı!

Bu patlamayı unutmamak ve unutturmamak için “ulusal yas” ilan edilmeli ve herkesin paylaştığı bu büyük acı için hepimiz birlik ve beraberlik göstermeliyiz.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • TBMM Başkanı
    Cemil Çiçek
  • BDP Başkanı
    Selahattin Demirtaş
  • CHP Başkanı
    Kemal Kılıçdaroğlu
  • AKP Başkan Yardımcısı
    Mehmet Ali Şahin
  • MHP Başkanı
    Devlet Bahçeli

Senem Akçiçek bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 6.553 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Senem imzanı bekliyor!

Senem Akçiçek bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Büyük Millet Meclisi: Reyhanlı'da yaşanan acı olaylar için derhal 'ulusal yas' ilan edilsin». Senem ve imza atan diğer 6.552 kişiye katıl.