Petition Closed
Petitioning TBMM Başkanı Cemil Çiçek and 4 others

Türkiye Büyük Millet Meclisi: Reyhanlı'da yaşanan acı olaylar için derhal 'ulusal yas' ilan edilsin

Reyhanlı’da canımız yandı! Reyhanlı’da Cumhuriyet tarihinin en büyük faciası yaşandı; kasaba güpedünüz cehenneme döndü. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamada “resmi rakamlara göre” 46 vatandaşımız öldü ve 100’den fazla vatandaşımız yaralandı.

Yayın yasağı yüzünden saatlerce haber alınamadı. Fakat, yabancı kaynaklardan öğrendiğimize göre asıl bilanço çok daha fena. 170’den fazla vatandaşımız patlamada can verdi, yüzlercesi de hala hastanede yaşam mücadelesi veriyor. İnsanlarımız sanki hiç böyle bir olay yaşanmamış gibi yalnız bırakıldı. Bu akıl almaz katliamın ardından medyanın sanki hiç böyle bir olay olmamış gibi davranması duyarsızlığın da ötesinde, kabul edilemez bir durum.

Yayın yasağı boyunca sosyal medyadan haber almaya çalışırken, ülkenin en büyük kanallarında eğlence programları, belgeseller vardı. Televizyonlar adeta konuyu yok saymak için yarıştı, gazeteler, magazin haberleriyle doldu taştı.

O gün, orada ölenleri bir “rakam”, bir “maliyet” gibi görenleri, vatandaşına karşı göreve ve insana duyarlılığa davet ediyorum: Reyhanlı’da olanlar için ulusal yas ilan edilmesini istiyorum.

Reyhanlı’da halen yaralar sarılamamışken, ülkemizin her yanında Türkiye’nin kendi polisi ile kendi vatandaşı arasında adeta savaş görüntüleri yaşanırken, sanki bu patlama olayı bizim ülkemizde değil de başka bir ülkede olmuş gibi davranmamız içler acısı bir durum. Bu topraklarda yaşayan kimsenin böylesine duyarsız ve gaddar olamayacağını biliyorum.

Hep beraber yetkililere seslenerek Reyhanlı’da bu yaşananlara karşı sessiz kalmamalıyız! Reyhanlı’da vefat eden vatandaşlarımız için biz de sorumluluğumuzu bilmeli ve yas tutmalıyız. Çünkü Reyhanlı’da ölen yüzlerce vatandaşımızın ailesi için bu konu hiçbir zaman unutulmayacak! Unutulmamalı!

Bu patlamayı unutmamak ve unutturmamak için “ulusal yas” ilan edilmeli ve herkesin paylaştığı bu büyük acı için hepimiz birlik ve beraberlik göstermeliyiz.

Letter to
TBMM Başkanı Cemil Çiçek
BDP Başkanı Selahattin Demirtaş
CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
and 2 others
AKP Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin
MHP Başkanı Devlet Bahçeli

Yayın yasağı yüzünden saatlerce haber alınamadı. Fakat, yabancı kaynaklardan öğrendiğimize göre asıl bilanço çok daha fena. 170’den fazla vatandaşımız patlamada can verdi, yüzlercesi de hala hastanede yaşam mücadelesi veriyor. İnsanlarımız sanki hiç böyle bir olay yaşanmamış gibi yalnız bırakıldı. Bu akıl almaz katliamın ardından hükümetimizin sanki hiç böyle bir olay olmamış gibi davranması duyarsızlığın da ötesinde, kabul edilemez bir durum.

Bir an önce harekete geçmenizi, bu patlamayı unutmamak ve unutturmamak için “ulusal yas” ilan etmenizi talep ediyorum.