0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Türk Tabipler Birliği (TTB), fitafarmasi eğitim müfredatının iptali için dava açtı. TTB'nin sitesinde "TTB'den eczacılıkta fitofarmasi uzmanlığının iptali için dava" başlığı altında yapılan açıklamada;

"..fitofarmasi çekirdek eğitim müfredatının iptali ve dayanağı yasa maddesinin Anayasa Mahkemesi’ne taşınması talebiyle, birey ve toplum sağlığı ve hekimlik değerlerinin de verdiği sorumlulukla yasal bir süreci başlatmış bulunuyoruz." denildi.

Fitoterapi bitkilerle tedavi anlamına gelmektedir.tıbbi bitkiler ya da bunlardan hazırlanan bitkisel kaynaklı tek ve saf etken maddelerin dışında kalan bazı galenik şekillerin hekim ve eczacı işbirliği/denetimi altında, bilimsel olarak kanıtlanmış etkileri doğrultusunda çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılması ile ilgilenen bilim dalıdır.

Bitkisel tedavi yöntemleri hakkında her türlü dersi alan meslek grubu ECZACILIK'tır. Fİtofarmasi uzmanlığının en uygun olduğu meslek grubu Eczacılar'dır.

Bugün Eczaci imzanı bekliyor!

Eczaci Platformu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türk Eczacıları Birliği: Fitofarmasi Uzmanlığı İptal Edilmemelidir, Bitkiler Eczacıların Uzmanlık Alanıdır!». Eczaci ve imza atan diğer 4.853 kişiye katıl.