Tüm çocuk parklarına güvenlik kamerası takılmasını talep ediyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.000.

BENİM BAŞIMA GELMEZ DEMEYİN!

Son zamanlarda en güvendiğimiz semtlerde dahi -Caddebostan ve Göztepe parkı- yaşanan çocuk kaçırma ve kaçırmaya teşebbüs vakaları üzerine artık farkındalık oluşturma ve aksiyon alma zamanı!

Çocuklarımızı korumak, onlara çocukluklarını yaşama hakkı vermek bizim görevimizdir. Bunun için dayanışma ve birlik içerisinde olmak zorundayız! Çocuk parklarına güvenlik kameraları konulsun ve düzenli olarak denetlensin istiyoruz. Kameralar bir denetim mekanizması oluşturacak ve çocuklara zarar vermek isteyen şahısları caydıracaktır.

Kalabalık ve merkezi semtlerde dahi duymaya başladığımız çocuk kaçırma ve kaçırmaya teşebbüs vakaları son zamanlarda gitgide artmaktadır. Parkları direkt görüntüleyen güvenlik kameraları olmaması nedeniyle şahısların kimlikleri belirlenememekte ve bu şahıslar sokaklarda kontrolsüzce gezmektedir.

Ülkemizin çeşitli bölgelerinde her gün bu emsalde birçok vaka yaşanmaktadır. Çocuklarımızın kendini en mutlu ve güvende hissettiği oyun alanlarını, onlar için güvenli hale getirmek ebeveyn ve yetkililer olarak görevimizdir. Bir senede binlerce çocuğun kaçırıldığı ülkemizde çocuklarımıza yapılan bu saldırıların bir kısmını da olsa engellemek adına çocuk parklarının daha güvenli hale getirilmesi ve bu suçların caydırıcılığı için tüm çocuk parklarına güvenlik kameraları takılmasını ve kameraların düzenli olarak denetlenmesini talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Kampanyayı imzalayı paylaştıktan sonra, yukarıdaki dilekçeyi ilgili makamlara ulaştırabiliyorsanız ıslak imzayla elden, yoksa mail olarak ulaştırmamız çok önemli bu süreçte. Parkların bir kısmı İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü sorumluluğundayken, bir kısmından ilçe belediyeleri sorumlu. Lütfen bulunduğunuz yakanın Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ve bağlı bulunduğunuz ilçe belediyesine dilekçeyi ulaştırın.

Anadolu Park ve Bahçeler Müdürlüğü; anadoluparkbahce@ibb.gov.tr

Avrupa Park ve Bahçeler Müdürlüğü; avrupaparkbahce@ibb.gov.tr

Bugün Eda imzanı bekliyor!

Eda Karahanoğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Tüm çocuk parklarına güvenlik kamerası takılmasını talep ediyoruz!». Eda ve imza atan diğer 40.330 kişiye katıl.