Kampanya Kapatıldı

Su maymununu katleden Erkan E. Cezalandırılsın

Bu kampanya 1.711 destekçiye ulaştı

EDİRNE ORMAN VE SU İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NE

ŞİKAYETÇİ                           : Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği ( SOHAYKO) 34-210-123

ŞİKAYET EDİLEN                             Erkan E.

Yenikarpuzlu Beldesi’nde yaşıyor

İPSALA / EDİRNE’de balıkçılık yapar

SUÇ TARİHİ                         :25.10.2015

AÇIKLAMA                          :

Derneğimiz tarafından şube müdürlüğünüze şikayet edilen  Erkan E. isimli şahıs İpsala barajında yaptığı balık avı sırasında nadir görülen su maymununu yakalayarak onu öldürdüğünü itiraf etmiştir.

Bahse konu şahısın  su maymununu öldürdüğü haberi hayvan severler arasında infiale yol açmıştır.

Şahısla ilgili haberler internetten yayın yapan haber sitelerinde yer almıştır Bu görüntüleri izleyenlerde gören ve   öğrenen tüm vicdan sahibi insanlarda  olduğu gibi bizim ruhumuzda da derin bir yara açmıştır çünkü şahıs Engin, bu hayvanı "İlk kez canlı olarak gördüklerini kendilerine  saldırınca etkisiz hale getirdiklerini beyan etmiştir ancak hayvanın onlara saldırması sadece kendisini korumak içindir.

Bahse konu haberde şahısın yanında çocuğunun da olması oldukça düşündürücüdür çünkü çocuklar kendilerine genelde babalarını rol modeli seçerler.

Biz bir hayvan sever ve hayvan hakkı savunucusuyuz.

Bu eylemi bu kadar vahşice gerçekleştiren birinin ileride başka canlara ve insanlara da zarar verebileceği yapılan araştırmalarla sabittir. Bu suç işleme eğilimi olarak kabul edilmelidir.

Orada öldürülen  “can” dır.Tıpkı biz insanlar gibi doğuştan yaşam ve iyi yaşama hakkına sahip varlıklardır şahısın uygulaması  5199 sayılı kanunun ilgili maddelerince cezalandırılması gereken bir uygulamadır.

TALEBİMİZ                             : Bu suçun işleyen ve  yardım eden,resimlerde  yer alan kişi ve kişilerin  kimliğinin ve adresinin tespitinin yapılmasını  ilgli kanunların ilgili maddelerince yasaların verebileceği en ağır cezalar ile cezalandırılması saygılarımızla arz ve talep ederiz.27.10.2015

Bugün Sohayko imzanı bekliyor!

Sohayko Dernegi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Su maymununu katleden Erkan E. Cezalandırılsın @ormanvesuisleri». Sohayko ve imza atan diğer 1.710 kişiye katıl.