STOP Turbinas Eólicas - No Destruir TOSSAL DE MONTAGUT

STOP Turbinas Eólicas - No Destruir TOSSAL DE MONTAGUT

Started
7 March 2021
Petition to
L'alcaldessa de Tivissa and
Signatures: 728Next Goal: 1,000
Support now

Why this petition matters

Started by Emma Cartledge

Si us plau ajudi a protegir la bellesa natural i el patrimoni agrícola de la nostra zona.  Les turbines

Una llacuna legal ha donat lloc a una allau indiscriminada de projectes de generació d'electricitat a les nostres comarques. La terra és barata. No hi ha cap consideració per als hàbitats locals, no hi ha consulta local i cap benefici per a la comunitat local.  HEM DE LLUITAR PER ATURAR-LOS !!

TOSSAL De MONTAGUT 

La proposta és per a 7 grans aerogeneradors nous (180 m d'alçada). Les noves carreteres de servei (6m d'ample) es destrossaran a través del vessant, deixant una enorme cicatriu a través del nostre paisatge, causant la devastació a paisatges i hàbitats en un sol cop.

El Tossal De Montagut està inclòs en PEIN (Pla d'Espais d'Interès Natural / Pla d'Espais d'Interès Natural). En teoria està estrictament protegida per la normativa catalana i europea on viuen els nius de les Àguiles Bonella.

A més, la Vall de Burga ja està passada per alt pel Parc Eolic De Les Colladetes (76 turbines d'envelliment, 45,5 m d'alçada, així que per què no substituir-les?).        ELS NOUS SERAN 4 X MÉS GRANS !!

NOU PROJECTE TURBINA

Dos dels llocs de turbina són a prop de carrils rurals estrets i sinuoses, cases, senders antics, oliveres, hostals i un restaurant ecològic. 

Els altres cinc es troben a un mínim de 2 km de distància, direcció Tivissa, en el camp salvatge i llunyà, cobrint una àrea equivalent a 350 camps de futbol. Inquietantment, ja s'ha concedit el permís preliminar per a més de 50 noves turbines en una mateixa zona per a projectes 'Parc Eolic Tivissa (I & II)' i 'Parc Eolic Muntanyes Del Burgans (I, II, III i VI)'

QÜESTIONS LOCALS 

Ens preocupa l'augment del risc d'incendi, contaminació visual i auditiva, fauna desplaçada, perill per a les aus i ratpenats migratoris i la pintoresca vall de Burga que s'arruïna per sempre. Confiem en el turisme fins a Cabra Feixet, el sender GR92 i bassa Dén Ferra (un estany natural i zona de pícnic). El projecte és completament incompatible amb la preservació dels nostres paisatges salvatges, l'agricultura natural i el patrimoni cultural.

QÜESTIONS JURÍDIQUES

Estem treballant amb GEPEC, una agència mediambiental, per avaluar el nivell de dany ambiental, i presentaran les seves objeccions al costat de la nostra.

Alcaldes i ajuntaments locals donen suport a campanyes locals que tenen com a objectiu evitar que les zones rurals tranquil·les siguin aprofitades per grans conglomerats multinacionals.  

Greenpeace està escrivint noves directrius per al govern que ajudaran els projectes d'energia sostenible a sortir del terreny en consulta amb els ajuntaments perquè la gent local pugui formar part de la planificació - i la destrucció de la natura a gran escala es pot prevenir.

L'energia sostenible no ha de venir al preu dels entorns naturals locals i les economies locals - podem fer-ho millor !!

Support now
Signatures: 728Next Goal: 1,000
Support now