Stop killing protected wild animals for tourism in Thailand หยุดหาผลประโยชน์จากสัตว์ป่า!

0 have signed. Let’s get to 15,000!

(English text hereunder)

หยุดฆ่า! หยุดแสวงหาผลประโยชน์จากสัตว์ป่าในอุตสาหกรรมการท่องเที่ยวเสียที!

เรียนท่านนายกรัฐมนตรี  พลเอกประยุทธ์ จันทร์โอชา

เป็นเวลามากกว่า 20 ปีแล้วที่เราได้พยายามเก็บข้อมูลหลักฐานเกี่ยวกับการกระทำผิดกฎหมายในการล่าสัตว์ป่าคุ้มครองและสัตว์ป่าหายากเพื่อเอาไปใช้ประโยชน์ในอุตสาหกรรมการท่องเที่ยว

ทุกวันจะมีผู้กระทำผิดนำสัตว์ป่าคุ้มครองเหล่านั้น เช่น นางอาย ลูกชะนี ลูกลิง ออกมาหาประโยชน์โดยการนำมาถ่ายรูปกับนักท่องเที่ยว ตามแหล่งท่องเที่ยวขนาดใหญ่ เช่น ภูเก็ต เกาะสมุย กระบี่ พัทยา หรือแม้แต่ ตามตลาดน้ำ และแหล่งท่องเที่ยวอื่นๆทั่วประเทศ ซึ่งลูกสัตว์ป่าเหล่านั้น ล้วนได้มาหลังจากการล่าและฆ่าพ่อแม่ของมัน ก่อนที่จะนำมาฝึกเพื่อให้นักท่องเที่ยวถ่ายรูปได้ ที่เลวร้ายคือ สัตว์ป่าเหล่านั้นมักโดนยานอนหลับให้เซื่องซึม ไม่ดื้อ และสามารถให้นักท่องเที่ยวอุ้มเล่นได้

การล่าการค้าและการครอบครองสัตว์ป่าคุ้มครอง เป็นสิ่งผิดกฎหมายตามกฎหมายไทย แต่ผู้มีอำนาจหน้าที่บังคับใช้กฎหมายกลับเพิกเฉย  ปิดหูปิดตา ไม่สนใจ  หรือเพราะเกรงกลัวอิทธิพลของมาเฟียในพื้นที่  หรือบางทีอาจมีผลประโยชน์ร่วมกัน  จึงทำให้ยอดจำนวนของสัตว์ป่าคุ้มครองที่ถูกใช้ในการหาประโยชน์ในอุตสาหกรรมการท่องเที่ยว มีมากขึ้นในช่วง 20 ปีที่ผ่านมา และเราต้องหยุดมันเดี๋ยวนี้ !!!

เป็นที่ชัดเจนแล้วว่าเจ้าหน้าที่ตำรวจไม่สามารถหรือไม่เต็มใจที่จะบังคับใช้กฎหมายอย่างจริงจัง ดังนั้น เราจึงขอเรียกร้องให้ท่านนายกรัฐมนตรี ช่วยปราบปรามขบวนการมาเฟีย หาประโยชน์จากสัตว์ป่ารวมถึงลักลอบล่าและค้าสัตว์ป่าคุ้มครองโดยขอให้มีการออกคำสั่งให้ทหารช่วยปราบปรามหยุดการกระทำของเครือข่ายขบวนการนี้ให้สิ้นซากเพื่อเรียกคืนภาพลักษณ์ที่ดีของประเทศไทยในการป้องกันการกระทำผิดกฎหมายเกี่ยวกับการลักลอบค้าและครอบครองสัตว์ป่าเพื่อให้เป็นที่ยอมรับจากนานาประเทศด้วยเช่นกัน

มูลนิธิเพื่อนสัตว์ป่า / แนวร่วมการเคลื่อนไหวเพื่อสวัสดิภาพสัตว์ไทย / สมาคมพิทักษ์สัตว์ไทย  http://goo.gl/OSQgYk

Prime minister General Prayut Chan-o-cha

STOP THE KILLING AND EXPLOITATION OF WILD ANIMALS FOR TOURISM!

Dear Prime-minister of Thailand, for over 20 years now we have witnessed the illegal killing and exploitation of endangered and protected wild animals for tourism. Every day criminals are taking young wild animals such as loris, gibbons and monkeys to tourist destinations such as Phuket, Samui, Krabi, Pattaya, the Floating Market and elsewhere in the country. These baby animals have been taken from the wild after their mothers were killed, so that they can be used a photo props. To keep these animals quiet and calm they are daily drugged with sleeping pills.

The killing, trade and possession is ILLEGAL UNDER THAI LAW, but local authorities in all the above mentioned tourist destinations are turning a blind eye to these organized criminals or mafia, in many cases profiting themselves from these criminals and their criminal actions.

The amount of protected wild animals exploited right now is higher than ever in the last 20 years and it has to be stopped, RIGHT NOW!

It is very obvious that the police is not able or willing to enforce the law, so we hereby urge you to stop the mafia from further exploiting and poaching our Thai protected wild animals by ordering the army to stop this network of organised crime, and restore Thailand’s good image of a country where illegal wildlife trade and possession will not be tolerated.

For more info and photos please visit http://www.wfft.org/wildlife-general/stop-killing-wild-animals-tourism/

Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT)

Animal Activist Alliance (AAA) Thailand

Thai Animal Guardians Association (ThaiAGA)

A Call for Animal Rights (Thailand)