Starbucks hayvanlara kafeslerde eziyet etme! Kafessiz sisteme geç.

Bu kampanya, "End Global Factory Farming" mücadele alanındaki 39 imza kampanyasından birisi.Bu mücadele alanı hakkında daha fazla bilgi et.

Starbucks hayvanlara kafeslerde eziyet etme! Kafessiz sisteme geç.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.000.
500.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanya Change.org’da en fazla imzalanan kampanyalardan birisi olur.

Starbucks ve tarafına Kafessiz Türkiye bu kampanyayı başlattı

Starbucks sıradan bir kahve zinciri değil. Tam tersine, birçok konuda duyarlı ve sürdürülebilirlik iddiasında olan; çağı yakalamaya çalıştığını söyleyen bir marka. Ancak Starbucks, Türkiye'de tedarik zincirindeki yumurtacı tavukların çektiği eziyete hiçbir duyarlılık göstermiyor. Starbucks’ın servis ettiği ürünlerin pek çoğunda (örneğin kekler, kurabiyeler ve hamur işlerinde) aslında eziyet gizli.

Starbucks, hayvanları daracık ve pis kafeslere hapseden tesisler ile çalışmaya devam ediyor. Bu kafeslerdeki yaşamı hayal etmek bile insana acı veriyor. Her gün uyandığınızda yalın ayaklarınızın demir tellere bastığını hayal edin. Ayak parmaklarınızın tellerin arasına sıkışmaktan büzüldüğünü... Kafes o kadar dar ki ne kollarınızı açmak mümkün ne de yerde uzanmak. Sürekli tellere sürtünmekten cildiniz kızarmış, sızlıyor. Ömrünüzde bir nefes bile temiz hava soluyamıyorsunuz. Kafesinizdeki hayvanlar stresten sizi gagalamaya başlamış ve kaçacak hiçbir yeriniz yok. Size ayrılan alan, bir A4 kağıt boyutunda. Starbucks tedarik zincirindeki bir tavuk için "hayat" bundan ibaret.

Starbucks da bu yaptığının yanlış olduğunu biliyor. Brezilya, Çin, Arjantin dahil dünyanın çoğu ülkesinde kafes sistemini terk edeceğini duyurdu. Ancak Türkiye'de kafes yumurtası kullanmaya devam ediyor; hayvan eziyetinin Türkiye'de yanına kar kalacağını düşünüyor.

Oysa Türkiye'de pek çok şirket kafes yumurtasını kullanmayacağını duyurdu. Caffe Nero, Aslı Börek, Divan Grubu, Krispy Kreme ve hatta Burger King ve Popeyes Türkiye'de kafes sistemini terk ediyor. Gelişmiş ülkelerde neredeyse tüm restoran zincirleri %100 kafessiz sisteme dönüşümü başlattı. Starbucks ise Türkiye'de hayvan eziyetini desteklemekte ısrarcı.

Starbucks’ın Türkiye’de 400’den fazla mağazası var. Bunların hepsi bulundukları şehirlerin en pahalı yerlerinde. Mağazaların dekorasyonuna çok özenildiği ve buna büyük kaynakların ayrıldığı ortada. Kendi kimliğini de bu doğrultuda çağdaş bir marka olarak anlatmaya çalışıyor. Ancak hayvan eziyetine göz yuman bir markanın çağın gerisinde olduğu açıktır.

Starbucks kafes yumurtası kullanan tek zincir değil. Ama Starbucks, Çin ve Brezilya'da kafes sistemini terk edecekken, Türkiye'ye daha kötüsünü layık görmemeli. Benimsediği standartları Türkiye'de de uygulamalı.

Kafessiz Türkiye olarak sadece Starbucks'ın değil, kafes yumurtası kullanan diğer firmaların kafes sistemini terk etmesini talep ediyor; onları tarihin doğru tarafında durmaya çağırıyoruz.

Eğer siz de kafes eziyetini yanlış buluyorsanız lütfen imzalayın, paylaşın ve Starbucks’ın bu konuda adım atmasını sağlayın. Hep birlikte yüz binlerce hayvanın kanatlarını açabilmesini sağlayalım!

Kafessiz Türkiye

www.kafessizturkiye.com

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.000.