Kampanya Kapatıldı

Stajyer avukatlara yasal ücret ödensin

Bu kampanya 5.303 destekçiye ulaştı

2017 yılı itibariyle Türkiye'de barolara kayıtlı yaklaşık 100 bin avukat var. Bunun yanında yaklaşık 15 bin stajyer avukat da barolara kayıt olup mesleğe başlamak için sıra beklemekte.

Aynı sıralarda eğitim almalarına rağmen staj  yapan avukatlar, diğer meslektaşları hakim ve savcı adaylarının zorunlu stajları süresince almış oldukları maaşı alamamaktalar. Avrupa'nın her ülkesinde stajyer avukatlar maaş alabiliyorken; Türkiye'de yasal olarak maaş alamayan avukat adayları, mesleklerine adım attıkları anda karşılaştıkları zorlukların yanında birde bu olumsuz ekonomik duruma maruz kalıyorlar.

Gerek avukat adaylarının iş güçlerinin sömürülmesine mani olmak gerek adaleti tesis etmeye uğraşan bu insanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için bu konuda daha fazla geç kalınmadan adım atılmalı.

Avukatlık Kanunu'nda yapılabilecek basit bir değişiklikle adalet ilk olarak adalete hizmet edenler arasında dağıtılmalı. Bunun önemli bir adımı olarak artık avukatlara zorunlu staj dönemlerinde yasal ücret ödemesini istiyoruz.

Bugün Türker imzanı bekliyor!

Türker Ünal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Stajyer avukatlara yasal ücret ödensin». Türker ve imza atan diğer 5.302 kişiye katıl.