PETIZIONE CHIUSA

Opriți împușcarea urșilor din Romania!

Questa petizione aveva 7.085 sostenitori


Ministerul Mediului a aprobat două dosare de recoltare, respectiv de împuşcare a două exemplare de urşi care au intrat în gospodăriile oamenilor în satul Sebeş din Făgăraş şi în zona Bârsa, lângă Zărneşti.

Urși coboară în orașele pentru că în pădure nu mai au ce mânca, și atrași de hrană din tomberoane, caută resturi de mâncare încearcand să supraviețuiasca.

Vânătorii care administrează fondul cinegetic din municipiul Braşov au pregătit la rândul lor documentele pentru împuşcarea a şapte urşi care coboară frecvent în oraşul Braşov.

Considerând că există posibilitatea de a mută urși în păduri îngrădite, folosind bani din comunitatea europeană, nu văd niciun motiv pentru uciderea lor.

O alta soluție ar fi adăpostirea lor la refugiul din Zărnești, chiar dacă ăsta ar însemna sterilizarea lor pentru împiedicare înmulțirea urșilor.

Împușcarea urșilor nu este o soluție. Dacă ar fi hrăniți in mod constant nu ar mai coborâ în oraș.

Vă rugăm să luați în considerare aceste soluții și să opriți decizia de împușcarea urșilor din judetul Brașov, dar și din toată țara. Viața trebuie protejata în orice formă, nu doar cea umană.

Puozzo CristinaOggi: Cristina conta su di te

Cristina puozzo ha bisogno del tuo aiuto con la petizione "srp@mmediu.ro: Opriți împușcarea urșilor din Romania!". Unisciti con Cristina ed 7.084 sostenitori più oggi.