Volem una línia de bus directa fins a l’IES Narcís Xifra!

Petición cerrada

Volem una línia de bus directa fins a l’IES Narcís Xifra!

Esta petición ha conseguido 338 firmas
AMPA de l'IES Narcís Xifra, AMPA de l'Escola Montjuïc, Associació de veïns de Montjuïc i Associació de veïs de la Vall de Sant Daniel ha iniciado esta petición dirigida a Sr. Joan Josep Alcalà i Quiñones (Tinent d'alcaldia de l'Àrea d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública)

L’AMPA de l’IES Narcís Xifra, l’AMPA del CEIP Montjuïc, l’Associació de Veïns de Montjuïc, l’Associació de Veïns de Sant Daniel  i les famílies afectades demanem a l’Ajuntament de Girona que hagi resolt, quan comenci el curs vinent 2017-18, el problema de transport que pateixen els alumnes de secundària i batxillerat residents a aquests dos barris. Els veïns, especialment els de Montjuïc, creiem que els nostres fills han de poder disposar d’un servei de transport públic que els porti i els torni de forma directa, sense haver de fer transbord, a l’institut que tenen adscrit, el Narcís Xifra. Des de fa més de dos anys, quan es va suprimir el servei de transport que oferia el Consell Comarcal del Gironès, anar i tornar de l’institut suposa per als nostres fills un trajecte de gairebé una hora de durada.

Tant des de l’institut com des de les associacions de pares i mares hem intentat durant tot aquest temps que l’Ajuntament ens resolgués aquest greuge que patim com a barri. En una de les ocasions, se’ns va proposar com a solució que es miraria de coordinar els dos autobusos que els alumnes han d'agafar, el de la Línia 1 que surt de Montjuïc, i el de la línia 6, que va des de Pedret fins a l’institut. Ens consta que l’Ajuntament va intentar que es produís aquesta coordinació d’autobusos, però això a la pràctica s’ha demostrat que no funciona. I menys en els viatges de tornada. Sovint els nostres fills no poden agafar el primer dels busos que passa per davant de l'institut perquè el conductor no els deixa pujar si va ple. Això significa que han d'esperar el segon bus, i aquest primer retard se suma a vegades a una llarga espera del segon bus, el de la L1 que els ha de pujar a Montjuïc. Quan es produeix aquesta situació, els nens arriben a casa una hora després d'haver sortit de l'institut.

Demanem, com a possible solució, que s'habiliti un autobús de la L1 que al matí porti directament els alumnes de Montjuïc a l'institut que se'ls ha adjudicat i un altre que, al migdia, els torni al barri. Estem oberts, però, a altres propostes sempre que siguin efectives i resolguin el problema.

No disposar d'un servei de transport públic escolar que creiem que com a barri mereixem comporta que, als matins, els pares hàgim d'agafar el cotxe particular per baixar els nostres fills a l'institut, i aquesta no és pas precisament una manera de contribuir a una mobilitat sostenible.

Sol·licitem que l’Ajuntament ens convoqui de forma imminent a la reunió que teníem prevista per al passat dia 8 de juny, i que va ser cancel·lada sense donar-nos cap explicació i evidenciant una manca de voluntat política.

Petición cerrada

Esta petición ha conseguido 338 firmas

Comparte esta petición