"Sosyal Medya Kullanımı" Eğitimi İlkokuldan İtibaren Müfredata Alınmalıdır

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.
10.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın karar vericilerden cevap alma ihtimali artar.
Milli Eğitim Bakanlığı ve tarafına Yılmaz Bozan bu kampanyayı başlattı

Teknoloji ve internet geliştikçe insanların bu mecralara ulaşması ve bağımlılığı giderek artmaktadır. Bu mecraları kendimiz ve toplumumuz için daha katma değer sağlayacak, sağ duyulu olacak şekilde yönetilmesinin öğretilmesi şarttır.

Eğitim okulda başlar, anne bana ile hayata gelen çocuğun tabiki temel eğitimi sağlanır ama anaokulundan üniversiteye her yıl gelişmekte olan çocuklarımızın temel bilimler, doğa bilimleri vb. gibi bilimleri öğrendiği okullarımızda zamanı gelince ergenlik dönemleri ile ilgili de eğitimler de verildiği gibi artık "Sosyal Medya Yönetimi" eğitiminin de verilmesi gereklidir.

Bu bağlamda artık yeni yetişen geleceğin daha bilinçli, duyarlı olabilmesi adına direkt içerisinde kendilerini buldukları bu platformların "Facebook, Instagram, SnapChat, Twitter, Youtube..." nasıl doğru, etkili, topluma faydalı ve kendi gelişimlerine katma değer sağlayacak şekilde kullanılması gerektiğini öğretmemiz lazım.

Gençlerimizi bilinçlendirelim ve buna temelden başlayalım, artık sosyal medya da gerek kendilerini, ailelerini, toplumumuzu, ülkemizi... küçük düşürecek duruma sokmamaları için eğitim müfredatına her yıl "Sosyal Medya Yönetimi, Kullanımı" ile ilgili eğitimler koymalıyız.

Soruyorum şimdi size;

•  Kaçınız sosyal medya da bir başkası yerine utandı?
  •  Kaçınızın aileden birinin yaptığı yanlış bir paylaşımdan dolayı başı derde girdi veya problemleri arttı?
  • Kaçınız sosyal medya da fenomen, tanınmış biri olmak için çabalıyor?
  • Kaçınızın iş ilişkileri sosyal medya hesapları yüzünden dertte veya sorunlu?
  • Kaçınızın anne-babası ile arası sosyal medya hesapları yüzünden kötü?
  • Kaçınızın ilişkisi veya evliliği sosyal medya hesapları yüzünden kötü veya bitti?
  • Kaçınızın hayatı sosyal medyada yanlış anlaşılmalar yüzünden ve yönetemediğiniz için çıkmaza girdi?

Kaçınızın, kaçınızın , kaçınızın....Kaçınızın....

diye bu liste uzar da gider,

İŞTE BU YÜZDEN VE AŞAĞIDAKİ BİR KAÇ HATIRLATMA GİBİ OLAYLAR YÜZÜNDEN ARTIK BU PLATFORMLARIN NASIL ETKİLİ KULLANILMASI GEREKTİĞİ, YÖNETİLMESİ GEREKTİĞİNİ TEMELDEN ÖĞRETEREK ANLATMALIYIZ.

Çok uzağa gitmeyin, bir kaç hatırlatma yapmak isterim size;

"Ölmek istemiyorum" diyen mekanı cennet olsun Emine BULUT, orada telefonu eline alıp bu durumu çekme dürtüsüne giren kişinin tek umursadığı şey sosyal medya hesaplarına yüklemek olsa gerek, eğer telefonu bırakıp yardım çağırsa veya kesilen bölgeye eliyle bastırmayı 3 yaşındaki çocuğun bile bildiği şeyi yapsa çoktan hayattaydı...

Sosyal medya da fenomen olduğu için insanları aşağılaması, hor görmesi, alay etmesi normalmiş gibi kalan diğer yarının izleyip gülmesi, eğlenmesi, ne kadar yozlaşıldığını, kayıtsız tepkisiz kalındığını göstermektedir.

Sosyal medya hesaplarında karşısındaki kim olursa olsun onun paylaşımlarını alıp alay edecek şekilde kendi profillerinde paylaşıp eğlenilmesi normal değildir.

Aileler arasında çocuğun babasını, annesini engellediği  sosyal medya hesaplarının artması...

Gibi daha bir çok argümanı alt alta sıralayabiliriz, bütün bunların temelinde bu platformun gerçekten nasıl yönetileceğini bilmediğimiz için çıkan sorunlar, problemler bulunmakta.

Bu kampanyayı bu sorunların, problemlerin olmaması, en aza indirgenmesi için açıyorum ve imzalamanızı diliyorum.

Eğitimin başladığı 1. sınıftan itibaren müfredata ve yaşa uygun "Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi" verilmesini benim gibi isteyenler lütfen imzalasın!

teşekkürler

Yılmaz BOZAN
Dijital Pazarlama, Sosyal Medya Danışman & Eğitmen
www.yilmazbozan.com

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.