0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Multiple Miyelom hastaları desteğinizi bekliyor!!!!!

Lütfen ilaçlarımızın SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından ödenmesine destek olunuz.

Multiple Miyelom tüm tedavi seçenekleri kullanıldığında tamamen iyileşebilen, ilerlemesi durdurulan ve geriletilen, ilaçları düzenli kullanıdığında yaşama devam edilebilen, nedeni ise bilinmeyen bir hastalıktır. Al Amiloidoz; amiloid proteinlerin sinir ve organların etrafında birikerek yetmezliklerine yol açan bir kanser hastalığıdır. Fakat hangi ilacın hangi hastaya ne zaman verileceğine ilişkin kesin bir kılavuz yoktur. İlaçlar hastanın tedaviye cevabına göre verilmektedir. Sağlık Bakanlığı ve SGK ilaçlarımızı karşılamamakta, karşılasa bile endikasyon dışı ödeme adı altında ilk önce daha basit, tedavide pek de etkin olmayabilecek (testler ile ilacın etkin olup olmayabileceğine ilişkin fikir edinilebiliyor) ilaçların kullanılmasını zorunlu tutabilmektedir. Bu da hastalığı daha dirençli hale getirebilmektedir.

Bu ilaçlar ülkemizde ve tüm dünyada klinik denemeleri yapılmış ve onay almış olan ilaçlardır. Empliciti (Elotuzumab) bu hastalığın tedavisinde ruhsatlandırılmıştır ve tüm dünyada kullanılmakta ve hastalarda yüz güldürücü cevaplar alınmıştır. Maalesef ülkemizde Empliciti gibi pek çok ilacımız SGK tarafından ödeme kapsamında değildir. Üstelik aylık maliyeti çok yüksektir ve uzun süreli kullanılması gerekebilmektedir. Çoğunlukla sabit gelirli veya emekli olan hastalarımızın bu ilaçlar satın almaları mümkün değildir.

Multipl Myelom ve Amiloidoz hastası olmak kaderimiz olmasın. Bir imza da siz verin.

Bugün Anıl imzanı bekliyor!

Anıl Öztürkmen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK): Empliciti (Elotuzumab) ilacı Multiple Miyelom hastaları için SGK tarafından karşılansın». Anıl ve imza atan diğer 553 kişiye katıl.