Somalili Onkoloji Hastası 3 Yavrunun Tedavileri için Onlara Ses Olun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

Merhaba, Ben Yağız Gazi Avşar, Çocuklar Hep Gülsün Derneği Başkanıyım. Bu kampanyayı, Türkiye’de tedavi gören, ama tedavileri yarım kalmak üzere olan 3 Somalili çocuğun sesini duyurabilmek için başlattım. Konu çok acil.

Mono Ali Hussein, Aliyo Abdusalam Ahmed ve Said Abdulaziz Mohamed. Ankara Şehir Hastanesi’nde onkoloji bölümünde tedavi gören Somalili 3 minik çocuk.

Somali'deki Türk Hastanemizde tedavileri tam yapılamadığı için Türkiye'ye yönlendirilen 3 anne ve 3 çocuğun Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavileri sürmektedir.

Ancak en azı 120 bin TL olmak üzere hastane borçlarından dolayı yapılması gereken bazı tetkiklerin artık sistem tarafından kabul edilmekte zorlanıldığını ve neredeyse tedavilerinin yarım kalacağını öğrendik. Doktorlar i̇le yaptığımız görüşmede çocukların tedavilere olumlu cevap verdiği ve  65 seviyede i̇yileşme olduğu, ancak eski hallerine geri dönmemeleri için tedavilerine ara vermeden devam etmeleri gerektiğini öğrendik.

Hastaneden yazılan yazı ile Sağlık Bakanlığı durumdan haberdar edildi. Ancak dilekçeye red cevabı geliyor.

Sizler de bu kampanyaya imza atarak 3 çocuğun Türkiye ve Somali arasındaki ikili ilişkiler kapsamında koruma altına alınıp hastane borçlarından kurtulmalarını, tedavilerine ücretsiz devam etmelerini ve hayata tutunmalarını sağlayabilirsiniz.

Bizler, Çocuklar Gülsün Hep Derneği olarak tedavi süreçlerinde ailelerin konaklaması ve diğer masraflarını karşılamayı göze aldık. Tek yapmanız gereken kampanyayı imzalayıp onkoloji hastası 3 çocuğun sesini duyurmamıza yardımcı olmak.

Atacağınız her imza 3 çocuğun hayatı i̇çin çok önemli. Sen yoksan bir kişi eksiğiz. Hiçbir çocuk boynu bükük kalmayana dek mücadele etmeye devam edelim.