Sokak kedileri ölmesin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Maalesef ki ülkemizde, sokak hayvanları otoritelerin gözünde bir anlam teşkil etmiyor. Hayvanların ''eşya'' olarak nitelendirildiği bir ülkede, sokak hayvanlarını binlerce caniden korumak neredeyse imkansız bir hal alıyor. İnsan olarak görevimizin, binlerce yıl önce evcilleştirdiğimiz ve doğal ortamlarını katlettiğimiz bu hayvanlara sahip çıkma bilincinden haraketle, küçük çaplı da olsa eyleme geçmek olduğuna inanıyorum.

Bunun için harekete kendi sokağımdan başlamak istiyorum. Sarıyer ilçesine bağlı Rumeli Hisarı Mahallesi'nde bulunan Arpacı Çeşme Sokak, sahil yolunu dik kesen bir rampa. Bu rampadan yukarı çıkmak yasak çünkü tek yönlü bir sokak. Fakat, tahmin edeceğiniz gibi mahalle sakinleri dahil kimse bu yasağa uymuyor. Sokak tek araba geçişine müsahade edecek genişlikte olduğu için ters yönden gelen araçlar, gereksiz hızlı ilerliyor. Bu da, sokaktaki kedilerin ezilmesine sebep oluyor.

Ben sokağımda, şehrimde, ülkemde, dünyamda ölü hayvan görmek istemiyorum. Bunun için aramadığım merci kalmadı fakat bir sonuca ulaşamadım. Arpacı çeşme sokağa hız kesici ve girişine kapan istiyorum! Daha fazla sokaktan ölü kedi toplamak istemiyorum. Lütfen imzalayın ve kampanyama destek verin. Kedileri kurtaralım!

Bugün Ezgi imzanı bekliyor!

Ezgi Yildiz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sokak kedileri ölmesin!». Ezgi ve imza atan diğer 423 kişiye katıl.