Sokak hayvanlari icin kalici olacak cözümlerle bize destek olun.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Sevgili hayvansever dostlarim,

Sokaktaki ve orman bolgelerinde bulunan hayvanlarimizin sesi olup, asagida yer alan talep ve onerilerimizi sayin IBB başkanimiz Sn .Ekrem Imamoglu ve calisma arkadaslarina iletelim . Artik kalici cozumler ve gercek destek bekliyoruz! Siz de kampanyamiza destek olup elbirligi ile masum canlarimizin sesi olun.

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dikkatine ;
Sokak hayvalarını koruma kapsamında alınan tedbir ve hizmetlerin uzun yıllardır yetersiz kaldığı ve ihmal edildiği süreç yaşadık..Büyükşehir belediyesinin aşağdaki hususlarda tam etkin ve sorumluluk alması adına acil aksiyon alınmasını tüm hayvanseverler ve vicdanı olan her vatandaş adına önem hassasiyet ve aciliyetle rica ediyoruz ;

Madde 1 : İstanbul un her mahalle ve sokaklarında belediye tarafından sabit, rüzgar ve yağmura korunaklı şekilde mama ve su kaplarının yanyana olacak sekilde bulundurulması,
a)Bu mama ve su kaplarının belediye görevlileri tarafından bakımı ve takibi (hergün düzenli olarak doldurulması ve temizliği)
b)Besleme yapılan mamaların kaliteli ve Tarım Bakanlığı onaylı olması şartı dikkate alınmalıdır.

Madde 2: Tüm ormanlık alanlarda terk edilmiş olan tüm hayvaların su , mama ve tedavi ihtiyacılarının yapılmasını rica ederiz. Günlük mama ve su ihtiyacının sağlanması öncelikli talebimizdir.
Madde 3: Tüm restorant, büfe, marketlerde et ve kemik içerikli yiyecek artıklarının ayrıştırılması ve bunların yasal olarak hayvan sağlığına uygun süreçlerde toplatılması içim gönüllü olarak çalışmayı ve yasal sorumluluk verilmesini talep ediyoruz.
Madde 4: Sokak hayvalarının rutin dış parazit damlalarının yapılmasını yetkili birimlerce yapılmasını önemle rica ederiz. Mevsimsel kene ve pire artışı parklarda ve sokaklarda insan ve hayvan sağlığını ciddi tehdit oluşturmaktadır.Bu sebeple yan tedbir olarakta düzenli olarak park ve sokak temizlik ve ilaçlama hizmetlerinin düzenli olarak yapılmasını önemle rica ederiz.
Çiğdem ALTUNEL &  Esra ALTUNEL