Başarı

Sokak Hayvanlarını Ölüme Terk ETME Aydın Büyük Şehir BLD

Bu kampanya 6.240 destekçi ile değişim yarattı!

2012  Yılında Aydın büyük Şehir Belediyesi sahipsiz sokak hayvanları için olan protokolü 2012 yılında sona ermiştir.  Bu bağlam da, Aydın büyük şehir belediyesi 2012 yılından bu yana aydın merkez ve ilçelerinde ki tüm sokak hayvanlarının tedavilerini yaptırmamak da , ve  sahipsiz sokak hayvanları ölüme terk edilmektedir. 5 yıldan bu yana , bu gün yarın denilerek  yaptırılmayan protokol yada bir veteriner Kliniği ile anlaşılmadığı için , biz aydında mücadele eden hayvan severler  sahipsiz sokak hayvanlarının tedavilerini kendi cebimizden yaptırmaktayız. Büyük Şehir Belediyesine Bağlı hayvan rehabilitasyon merkezimizde , kırık ameliyatları ve daha  başka anlamda tedaviler yapılmamakta , sadece kısırlaştırma ve aşılama yapılmaktadır. Yaralı hayvanlar ise , Rehabilitasyon merkezinde bir röntgen cihazı ameliyat ortamı gibi alet edevat ve gereçler olmadığı için yapılmamakta, geçmiş yıllar da yapıldığı gibi Aydın ilinde bulunan  Aydın Adanan Menderes üniversitesi   ile protokol yenilenmemek de yada herhangi bir veteriner kliniği ile anlaşma sağlanmaktadır. Oysa ki :  5199 nolu hayvanları koruma yasasının 7 Maddenin Ç bendine göre Belediyelerinin görevlerinin Bölge ve mahallerindeki, özellikle köpekler ve kediler olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, işaretlenmesi ve kayıtlarının tutulmasının sağlanması, kısırlaştırılması, alındığı ortama geri bırakılması ve sahiplendirilmelerinin yapılması için hayvan geçici bakım evlerine gönderilmesi gibi yapılan TÜM FAALİYETLERDE YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİLERİ VE GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR İLE ile belediye veteriner hekimlerinin koordinasyonunun sağlanmasıyla yükümlüdür şeklinde açıkca beyan etmiştir. 5199 nolu yasanın aynı maddenin b bendine göre ise '' b) Geçici bakım evlerine gelen hayvanların sahiplenilmesi için yerel hayvan koruma görevlileri ve gönüllü kuruluşlar ile İŞBİRLİĞİ yapmakla hükümlüdür '' şeklinde beyan etmişse de, Aydın büyük şehir belediyesi makamları biz hayvan severleri , barınağa gelen yaralı hayvanların tedavilerini yapmamızı da istememiştir. Makamlardaki bu kişilere , halen bir protokolünüz yok , tedavilerinizi yaptırmıyorsunuz yıllardır biz yaptırıyoruz , biz de yaptırmaz isek ölecekler dediğimizde ise , ölürlerse ölürler , diyip barınak canlarımıza müdahalemizi de engel olmaya çalışmaktadırlar. Bizler yıllardır sahipsiz sokak canları için , arabalarımızı telefonlarımızı , bilgisayarlarımızı satarak onları yaşatmak isterken , Ağzı dili olmayan bu canlar için alınan kararlar bizler üzmüştür. Aydın Büyük Şehir Belediyesinin sahipiz sokak hayvanlarının ölümlerini durdurmasını barınaklarda ki eksiklerin giderilerek , protokolün imzalanması yada herhangi bir veteriner kliniği ile anlaşılmasını sahipsiz sokak hayvanlarının  tedavilerinin yapılmasını   talep ediyoruz

Bugün Sokak imzanı bekliyor!

Sokak Hayvanları bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sokak Hayvanlarını Ölüme Terk ETME Aydın Büyük Şehir BLD». Sokak ve imza atan diğer 6.239 kişiye katıl.