Doğrulanmış başarı

Sokak Hayvanlarını Ölüme Terk ETME Aydın Büyük Şehir BLD

Bu kampanya 6.230 destekçi ile değişim yarattı!

Aydın Büyükşehir Belediyesi sahipsiz sokak hayvanları için olan protokolü 2012 yılında sona ermiştir.  Bu bağlamda belediye 2012 yılından bu yana Aydın merkez ve ilçelerinde ki tüm sokak hayvanlarının tedavilerini yaptırmıyor ve  sahipsiz sokak hayvanları ölüme terk ediyor. 5 yıldan bu yana, bugün yarın denilerek  yaptırılmayan protokol yada bir veteriner kliniği ile anlaşılmadığı için, biz Aydın'da mücadele eden hayvan severler  sahipsiz sokak hayvanlarının tedavilerini kendi cebimizden yaptırmaktayız.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hayvan rehabilitasyon merkezimizde , kırık ameliyatları ve daha  başka anlamda tedaviler yapılmamakta, sadece kısırlaştırma ve aşılama yapılmaktadır. Yaralı hayvanlar ise, rehabilitasyon merkezinde bir röntgen cihazı ameliyat ortamı gibi alet edevat ve gereçler olmadığı için yapılmamakta, geçmiş yıllar da yapıldığı gibi Aydın ilinde bulunan Adnan Menderes Üniversitesi   ile protokol yenilenmemekte yada herhangi bir veteriner kliniği ile anlaşma sağlanmamaktadır.

Oysa ki:  5199 nolu hayvanları koruma yasasının 7 Maddenin Ç bendine göre belediyelerinin görevlerinin bölge ve mahallerindeki, özellikle köpekler ve kediler olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, işaretlenmesi ve kayıtlarının tutulmasının sağlanması, kısırlaştırılması, alındığı ortama geri bırakılması ve sahiplendirilmelerinin yapılması için hayvan geçici bakım evlerine gönderilmesi gibi yapılan TÜM FAALİYETLERDE YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİLERİ VE GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR İLE ile belediye veteriner hekimlerinin koordinasyonunun sağlanmasıyla yükümlüdür şeklinde açıkça beyan etmiştir. 5199 nolu yasanın aynı maddenin b bendine göre ise ''b) Geçici bakım evlerine gelen hayvanların sahiplenilmesi için yerel hayvan koruma görevlileri ve gönüllü kuruluşlar ile İŞBİRLİĞİ yapmakla hükümlüdür '' şeklinde beyan etmişse de, Aydın büyük şehir belediyesi makamları biz hayvan severleri , barınağa gelen yaralı hayvanların tedavilerini yapmamızı da istememiştir. Makamlardaki bu kişilere , halen bir protokolünüz yok , tedavilerinizi yaptırmıyorsunuz yıllardır biz yaptırıyoruz , biz de yaptırmaz isek ölecekler dediğimizde ise , ölürlerse ölürler , diyip barınak canlarımıza müdahalemizi de engel olmaya çalışmaktadırlar. Bizler yıllardır sahipsiz sokak canları için , arabalarımızı telefonlarımızı , bilgisayarlarımızı satarak onları yaşatmak isterken, ağzı dili olmayan bu canlar için alınan kararlar bizler üzmüştür.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin sahipiz sokak hayvanlarının ölümlerini durdurmasını barınaklarda ki eksiklerin giderilerek , protokolün imzalanması yada herhangi bir veteriner kliniği ile anlaşılmasını sahipsiz sokak hayvanlarının  tedavilerinin yapılmasını  talep ediyoruz

Bugün Sokak imzanı bekliyor!

Sokak Hayvanları bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sokak Hayvanlarını Ölüme Terk ETME Aydın Büyük Şehir BLD». Sokak ve imza atan diğer 6.229 kişiye katıl.