SMA HASTALIĞININ TEDAVİSİ İÇİN DEVLET BİR ŞEYLER YAPSIN!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

SMA HASTALIĞI İÇİN GEREKLİ İLAÇLAR YURTDIŞINDAN GETİRTİLSİN.

Arkadaşlar Sma hastalığı yurtdışında çok yaygın bir hastalıkken,artık Türkiyede de sıklıkla görülen bir hastalık haline geldi.Nice bebeklerimizi bu hastalık yüzünden kaybettik.Yurtdışında Sma hastalığının tedavisi için gerekli ilaçlar kullanılmaya başlandı ve hastalar bu ilaçtan fayda görüyorlar.Neden bizim ülkemizde de kullanılmıyor?Devlet bu konuyla ilgili gerekli görüşmeleri yapmış ancak fiyatı çok fazla geldiği için ilaç ülkemize getirilmemiştir.Benim amacım bu konuyu tekrar gündeme getirip üzerinde çalışmalar yapılması,hastalarımızın tedavi görebilmesini sağlamak.Sizlerin de bu konuyla ilgili desteğini bekliyorum.

PEKİ SMA HASTALIĞI NEDİR?

Spinal Müsküler Atrofi (SMA), hareket sinir hücrelerinden (motor nöronlardan) kaynaklı nöro-müsküler bir hastalık. 3 evrede görülen SMA hastalığının en tehlikelisi SMA Tip 1 denilen evre. SMA Tip 1 hastalığının belirtileri çocukluk yaşlarından itibaren gözle görülebiliyor. Bu belirtiler içerisinde yutkunma ve solunum zorluğu, desteksiz oturamama gibi sorunlar görülüyor.

Bugün Aslı imzanı bekliyor!

Aslı Aras bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «SMA HASTALIĞININ TEDAVİSİ İÇİN DEVLET BİR ŞEYLER YAPSIN!». Aslı ve imza atan diğer 186 kişiye katıl.