Sivas SAL binası değiştirilmesin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Sivas Valiliği ve Kamuoyuna

1916 yılında Muallim Mektebi olarak açılan ve 65 yıl boyunca Türkiyemizin her bölgesine değerli öğretmenler gönderen, 1984 yılından itibaren de Selçuk Anadolu Lisesi(SAL) olarak hizmet veren binamızın, Valiliğimiz tarafından alınan karar ile Olgunlaştırma Enstitüsüne dönüştürülme fikrine biz SAL ve öğretmen okulu mezunları olarak duyduğumuz derin üzüntüyü kamuoyuyla paylaşmak ve Anadolu Lisesi olarak devam etmesinin gerekçelerini sunmak istiyoruz.

Selçuk Anadolu Lisesi;adıyla Sivasımıza mâl olmuş, bugün ülkemizin ve dünyanın çeşitli yerlerinde görevini sürdüren değerli bilim insanları,akademisyenler,siyasetçiler,sanatçılar,iş insanları,en önemlisi vatanına bağlı erdemli vatandaşlar mezun etmiştir.

Şüphesiz ki binaların da hafızası,ruhu vardır ve insanlar yaşadıkları çevrenin ruhuyla büyür. Özellikle asırlık yapılar,içinde yaşanan hikayelerin izdüşümlerini taş duvarlarında gizler ve orada yaşamış olanların karakterine şekil verir. Sivas Selçuk Anadolu Lisesi’nin mezunlarıyla arasındaki kopmaz bağ da bunun en güzel örneğidir. Unutmayalım ki bir şehri şehir yapan şey -özellikle kadim bir Anadolu şehri ise- günümüzün modern binaları değil,bir çınar gibi duran tarihi yapılarıdır. İşte bir asrı deviren Selçuk Anadolu Lisesi de,Sultan Şehir Sivasımızın sembol yapılarından biridir ve Kabakyazı’nın zirvesinde vakur ve huzurlu bir şekilde durmaktadır.

Korkumuz; bu sembol yapının sadece zarif mimarisiyle ilişkilendirilmesi,yıllardır yetiştirdiği vatan evlatlarıyla olan bağının belki fark edilmeden de olsa görmezden gelinerek ruhuna zarar verilmesidir.

Kıymetli okulumuzun duvarlarında bir asırdır el izleri olan biz mezunların ve şuanki öğrencilerinin Valiliğimizden talebi,102 yıllık taş binamızın kalbimizde yer ettiği haliyle yine Selçuk Anadolu Lisesi olarak hizmetine devam etmesi,çevresindeki ek bina ve lojmanların da gerekirse taş cephe kaplamaları ile daha estetik bir görselliğe kavuşturularak şehir turizmine katkıda bulunacak şekilde renove edilmesidir.

Saygılarımızla.

Bugün tansu imzanı bekliyor!

tansu duman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sivas Valiliği: Sivas SAL binası değiştirilmesin». tansu ve imza atan diğer 1.014 kişiye katıl.