Show TV’de yayınlanan Gül peri dizisi Gaziantep’i ve Gazianteplileri karalıyor.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Mete Büyükmurat’dan Gülperi Dizisine TEPKİ

Gülperi dizisinin Gaziantep’i ve Gazianteplileri karaladığını belirten Gaziantep Zeugma Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mete Büyükmurat, dizinin RTÜK’e şikayet edilmesi çağrısında bulundu.

ÇEKİMLER GAZİANTEP’TE, ARAÇLAR TUNCELİ PLAKALI

Sözcü’nün haberine göre; dizinin çekimleri Gaziantep’te yapılmasına ve bol bol Gaziantep’ten görüntülerin paylaşılmasına karşın bölgenin Taşkıran olarak geçmesi ve Gaziantep’in plakasının 27 olmasına rağmen 62 (Tunceli) plakalı araçların kullanılması ve aşiret yaşamının ön plana çıkarılması şehirde tepkilere yol açtı.

Gülperi dizisi ilk bölümüyle sosyal medyaya damga vurdu!
YAYINDAN KALDIRILSIN

Büyükmurat yaptığı açıklamada, “Başrolünü Nurgül Yeşilçay’ın paylaştığı dizi adeta Gaziantep’imizi hem şivesi ile hem de gayri ahlaki konuları ile bir şekilde kötülüyor. Dizinin ilk dakikalarında yengesine tecavüz eden bir adam, 16 yaşında bir kızın reşit olmadığı halde İmam nikahı ile evlendirilmesi Gaziantep ile bağdaştırılamaz.

Kent merkezinde sözde ağa olduğunu söyleyen bir adam adeta mafyacılık oyunuyor. Bu diziyi izleyenler, Gaziantepleri böyle tip insanlar olarak görüyor. Hep beraber tepkimizi koyalım ve bu dizinin yayından kalkması için RTÜK’e şikayet edelim. Tüm Gaziantep halkını, sivil toplum kuruluşlarını, tüm yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya ve göreve davet ediyorum” dedi.

Gaziantepli bazı izleyiciler ise dizideki olaylar ve karakterlerin senaryo gereği olduğu ve bunun Gaziantep kenti ile bağdaştırılamayacağı görüşünü paylaştı.

Gaziantepli hemşehrilerimizi imza kampanyamıza destek olmalarını atacakları her imzayla dizinin yayından kalmasının kolay olacağını söyledi.

Bugün Zeugma Kültür Ve Sanat imzanı bekliyor!

Zeugma Kültür Ve Sanat Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Show TV’de yayınlanan Gül peri dizisi Gaziantep’i ve Gazianteplileri karalıyor.». Zeugma Kültür Ve Sanat ve imza atan diğer 294 kişiye katıl.