Starbucks mağazalarındaki süt israfına son verin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Binlerce şubesi üzerinden her gün sayısız içecek satışı yapan kahve zinciri Starbucks neden olduğu süt israfına son versin. Yolu Starbucks'a düşen herkes içeceği hazırlanırken kalan sütün lavaboya boca edildiği o ana tanık olmuştur. Günde yüzlerce sütlü içeceğin satışının yapıldığı Starbucks zincirinin günlük süt israfını düşünebiliyor musunuz?

Endüstriyel süt üretiminin dünyada büyük bir sektör olduğu ve bu uğurda anne dahi olmayan suni yollarla süt üretmesi sağlanan ineklerin korkunç koşullarda bir yaşam sürdüğünü biliyoruz. Bu canlılar kapalı mekanlarda hapsediliyor, yüzde 60’tan fazlası ahırlara boyunlarından bağlanarak, doğaları gereği en basit hareketleri bile yapmaktan aciz bırakılıyorlar. Anne olanlar ise yavrularını asla göremiyor ve normalin 12 katına kadar fazla süt vermesi için çeşitli yapay yöntemler kullanılıyor. Her israf üzücü ama bu süt israfı hayvan sömürüsünden beslenen bir sektöre can suyu olduğu için daha üzücü hal alıyor. Starbucks baristalarına vereceği eğitimler ile her boy içecek için belirli bir süt ölçeği belirlesin ve bu israfın önüne geçsin. Daha fazla israf bu sömürünün daha fazla artması demek. Yetkililerden isteğim; vereceğiniz temel eğitimler ile veya ilkel sıvı ölçekleri ile bu kadar kolay bir çözümü olan bu yersiz israfın önüne geçin.

Bugün Tugba imzanı bekliyor!

Tugba Sertkaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Shaya : Starbucks süt israfına son versin!». Tugba ve imza atan diğer 722 kişiye katıl.