Petiţie online împotriva modificării Tainei Sfântului Botez Ortodox

Victory

Petiţie online împotriva modificării Tainei Sfântului Botez Ortodox

This petition made change with 691 supporters!
Mantuirea Org started this petition to Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române and

Taina Sfântului Botez, aşa cum învaţă Sfintele Canoane, se face prin trei afundări complete în apă. "Botezul" efectuat prin stropire cu apă/udare/etc. este un FALS, este NECANONIC, deci cel "botezat" astfel nu se va mântui, ci va sfârşi în iad.

Sfintele Canoane au fost alcătuite de Sfinţii Părinţi ai Bisericii, insuflaţi de Duhul Sfânt, încă din primele veacuri ale Creştinismului. Canoanele Bisericii sunt fără greaşeală, perfecte şi în deplină armonie cu voinţa lui Dumnezeu. NIMENI, NICIUN OM, ABSOLUT NIMENI nu are nici dreptul, nici sfinţenia, nici puterea de a modifica rânduielile Ortodoxe şi mântuitoare ale Sfinţilor Părinţi, nici măcar cel mai curat şi credincios om, deci cu siguranţă nu le vom permite unor apostaţi să facă acest lucru.

Această petiţie este derulată de site-ul Ortodox mantuireaorg.blogspot.com, iar după finalizarea ei, sau chiar mai devreme, va fi transmisă Patriarhiei Române. 

"Dacă vreun episcop, sau prezbiter nu va săvârşi trei afundări ale unei Taine, ci o afundare, care se dă întru moartea Domnului, să se caterisească. Că nu a zis Domnul întru moartea Mea botezaţi. „Ci mergând, învăţaţi pe toate neamurile, botezându-i pe ei în Numele Tatălui, şi al Fiului, şi al Sfântului Duh” (Matei: 28,19). [Sinod 2, can. 7]- CANONUL 50

"„Caci a se boteza, adica a se afunda in apa si apoi a ridica capul in sus, este simbol al pogorarii din iad si al iesirii de acolo. Pentru care Pavel numeste botezul mormant, zicand: impreuna cu el ne-am ingropat prin botez intru moarte (Rom. 6, 4).”- Sf. Ioan Gură de Aur.

"Scufundându-te în apă, unde-ti pierzi urma, înseamnă că ai ajuns să te lipsesti de viata din aer. Iar a te lipsi de viată, e tot una cu a muri. Când, peste câteva clipe, te-ai ridicat la fata apei, ajungând iar la lumină, inseamnă că te doresti fierbinte după altă viata, iar după ce ai dobândit-o trăiesti numai din ea. Din această pricină si cerem în slujba Botezului ajutorul Făcătorului a toate, iar o nastere din nou e cu mult mai însemnată decât cea dintâi. Acum si chipul lui Dumnezeu se întipăreste mai bine în sufletul celui botezat decât odinioară, iar statura lui e făcută acuma si mai întocmai după modelul dumnezeiesc, căci de-acuma chiar modelul ni se arată cu trăsături mai lămurite» (Viata in Hristos)."- Sf. Nicolae Cabasila

 

 

Victory

This petition made change with 691 supporters!

Share this petition