Seyfe Gölü Çöl Olmasın! Mucur Belediyesi, DSİ ve Kırşehir Valiliği Göreve

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Seyfe Gölü kuruyor!

Seyfe Gölü’nün kuruması demek on binlerce göçmen flamingonun, leyleğin, pelikanın, kazın, ördeğin, martının yuvalarının yok olması demek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak imzaladığımız Uluslararası Ramsar Sözleşmesi kapsamında bu gölü korumaya söz verdik ama gelin görün ki ne hale geldi.

Bunun nedeni Mucur Belediyesi tarafından Seyfe Gölü'nü besleyen yeraltı sularının kullanılması ve DSİ'nin açmış olduğu drenaj kanallarının gölü kurutarak çöl haline getirmesi. Bu yüzden göl beslenemiyor, doğal dengesi bozuluyor ve kuruyor.

Seyfe Gölü’nün çöl olmaktan kurtulması için taleplerimiz;

1- Mucur Belediyesi, içme suyunu Seyfe Kapalı Havzası'nın dışından tahsis etmelidir.

2- Kırşehir Valiliği, gölün etrafında kaçak olan ruhsatsız keson kuyuları tespit edip kapatmalıdır.

3- DSİ, 30 kilometrelik drenaj kanalını acilen kapatmalıdır.

Bu adımlar ne kadar hızlı tamamlanırsa gölü kurtarmak o kadar mümkün. Göl kendi hakkı olan su kaynaklarına kavuşunca doğa kendini iyileştirmeye başlayacak. Birkaç yıl içinde göl yeniden canlanacak. Fotoğraftaki flamingo gibi kuşlar yalnız kalmayacak Seyfe Gölü eskiden olduğu gibi yüzbinlerce kuşa yuva olacak.

Tek yapmamız gereken bir an önce acil durum olduğunu kabul etmek ve yukarıdaki talepleri yerine getirmek.

Kampanyamızı imzalayıp paylaşarak daha çok kişiye ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Desteğiniz için teşekkür ederiz.