Ses ver! Doğu Türkistan'daki Çin ceza kampları kapatılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

• Bu kampanyanın muhatapları:

T.C. Cumhurbaşkanlığı

T.C. Büyük Millet Meclisi

T.C. Dışişleri Bakanlığı

• Hedeflenen imza sayısı: 10.000 kişi

İşgalci Çin'in Doğu Türkistan'da yaşayan başta Uygur Türkleri olmak üzere Müslümanlara yönelik sistematik baskılarına “Dur” demenizi arzederiz.

Birleşmiş Milletler (BM), bir milyona yakın Uygur Türkü’nün “terörle mücadele” gerekçesiyle ceza kamplarında tutulduğu yönünde rapor hazırlayarak, Uygurların serbest bırakılması için Çin hükumetine çağrıda bulunmuştur.

BM Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi üyesi Gay McDougall, Cenevre’de iki gün süren toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, ayrıca iki milyona yakın Uygur ve Müslüman azınlığın, "beyin yıkama faaliyetleri" için siyasi kamplara zorla gönderildiğini ifade etmiştir.

BM Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi, İnsan Hakları İzleme Örgütü ve dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşları ve basın kuruluşları tarafından, Çin’in Doğu Türkistan'da 2017 yılının başından itibaren uygulamaya koyduğu sözde “yeniden eğitim kampları”, ancak özde Nazi kampları benzeri ceza kampları hakkında çok sayıda rapor, belge ve haber yayınlanmıştır. Bu ceza kamplarının amacı Doğu Türkistanlıları kökten asimile etmek, dininden, dilinden, kültüründen ve Türklüğünden tamamıyla çıkarmaktır. Bu ceza kamplarına kapatılanlara vahşice fiziksel ve ruhsal işkence yapılmaktadır. Bu ceza kamplarında başta Uygur Türkleri olmak üzere diğer Kazak ve Kırgız Türklerinden resmi rakamlara göre yaklaşık bir milyon, resmi olmayan rakamlara göre üç milyon kişi tutulmaktadır.

Ancak, günümüzde tüm Türk ve İslam aleminin, hatta zulme uğrayan tüm ezilmiş halkların hamisi ve sözcüsü konumundaki aziz devletimiz Türkiye, Çin’in Müslüman Türk halklarına uyguladığı ceza kampları hakkında şu ana kadar sessiz kalmıştır. Allah’tan sonraki en büyük destekçimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konuda sessizliğini bozmasını arzederiz.

Saygılarımızla,

قەدىرلىك قېرىنداشلار! خىتاي تاجاۋۇزچىلىرىنىڭ ۋەتىنىمىزدە ئېلىپ بېرىۋاتقان تەسەۋۋۇر قىلغۇسىز باستۇرۇش سىياسەتلىرى دۇنيا كۈنتەرتىپىدە جىددى تىلغا ئېلىنىۋاتقان بۈگۈنكى كۈندە، شەرقىي تۈركىستان داۋاسىنىڭ قەلبى  ھېسابلىنىدىغان تۈركىيەمىزدە تۈركىيە-خىتاي مۇناسىۋەتلىرىنىڭ يېقىنلىشىشى سەۋەبى بىلەن نۇرغۇن مەسىلىلەرگە سىياسەتچىلەر سۈكۈتتە تۇرماقتا.

مانا مۇشۇنداق پاسسىپ ۋەزىيەتتە خەلقىمىزنىڭ شۇنداقلا يەرلىك قېرىنداشلىرىمىزنىڭ ئاۋازىنى دۆلەت مەسئۇللىرىغا يەتكۈزۈش، جامائەت پىكىرى توپلاپ ئۇلارنى ھەرىكەتكە كەلتۈرۈش مەقسىتى بىلەن  "تۈركىيە جۇمھۇرىيىتى  جۇمھۇر رەئىسى" گە، "تۈركىيە بۈيۈك مىللەت مەجلىسى" گە ۋە "تۈركىيە جۇمھۇرىيىتى تاشقى ئىشلار مىنىستىرلىكى" گە خىتابەن ئىمزا توپلاش پائالىيىتى باشلاتتۇق.

ھۆرمەت بىلەن: شەرقىي تۈركىستان تەشكىلاتلار بىرلىكى

Bugün Uymedia imzanı bekliyor!

Uymedia Uygur bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ses ver! Doğu Türkistan'daki Çin ceza kampları kapatılsın! @RT_Erdogan @MevlutCavusoglu». Uymedia ve imza atan diğer 5.461 kişiye katıl.