PACIFICACIÓ DEL TRÀNSIT A L'ENTORN DE L'ESCOLA PÚBLICA BISBAT D'ÈGARA JA!

PACIFICACIÓ DEL TRÀNSIT A L'ENTORN DE L'ESCOLA PÚBLICA BISBAT D'ÈGARA JA!

Creada
7 de marzo de 2021
Dirigida a
Servei de Mobilitat de l'Ajuntament de Terrassa y
Firmas: 336Próximo objetivo: 500
Apoyar ahora

Por qué es importante esta petición

Iniciada por AFA Bisbat d'Ègara

PACIFICACIÓ DEL TRÀNSIT A L'ENTORN DE L'ESCOLA PÚBLICA BISBAT D'ÈGARA JA!

L'Associació de Famílies d'Alumnes i la comunitat educativa de l'escola pública Bisbat d'Ègara de Terrassa exigim mesures urgents i immediates per aconseguir la pacificació del trànsit als carrers Sant Marian i Viveret, entre Topete i Baldrich.


Som una escola de tres línies, amb dos edificis a banda i banda del carrer Sant Marian. 700 alumnes, 500 famílies, quasi 2000 persones que cada dia patim les conseqüències de la inacció i del pas de vehicles pel carrer a l'hora d'entrada i sortida de l'escola i de les activitats extraescolars, amb l'enorme perill que comporta pels nostres fills i filles.


Des del 2007, som la primera escola de Terrassa en aconseguir un permís municipal per tallar el carrer amb una tanca durant l'horari d'entrada i sortida. Es va posar un senyal de prohibició de pas amb quatre franges horàries de difícil interpretació per als conductors. Quan el carrer tenia sentit de pujada, des de Baldrich a Topete, podíem tenir la tanca al costat del pas de vianants i era fàcil de posar i treure. A més, la presència de la Policia Municipal controlant el trànsit, feia improbable que cap cotxe hi passés, a excepció dels veïns del bloc de pisos.


En reunions i converses amb el Servei de Mobilitat de l'Ajuntament de Terrassa havíem demanat que es fes semipeatonal aquest tram de carrer, mitjançant els mètodes més adients, ja que tant Sant Genís com Sant Marian i Viveret tenien sentit de pujada. A més, Sant Marian mor a Topete.


La semipeatonalització del tram estava aprovada fa dos anys, però per motius que escapen a la nostra comprensió, com és la reorganització del centre i el nou projecte (que mai no arriba) de remodelació de la Plaça Nova (del qual no en sabem res), al setembre vam veure que el tram de Sant Marian havia canviat de sentit i esdevenia de baixada de Topete a Baldrich. Aquest fet se suma a les necessitats d'escalar l'entrada i sortida dels alumnes en franges horàries derivades de la situació de Covid. A més, els alumnes de 5è i 6è entren per Viveret, per esponjar l'entrada a primària.


Amb tot plegat, la situació esdevé caòtica i perillosa.


A Sant Marian, les famílies hem de transportar una tanca des de l'entrada de l'escola, a meitat de carrer, fins a la cruïlla amb Topete i tornar-la al lloc, essent impossible de deixar a la cantonada perquè impedeix o dificulta el pas a persones amb cadira de rodes, cotxets, caminadors o persones invidents. Moltes vegades la tanca o no es posa, amb el perill que comporta per a les famílies, o no es treu, amb les molèsties que això ocasiona a veïns i conductors. Moltes vegades la tanca ha desaparegut o ha quedat malmesa per algun vehicle que l'ha trepitjada.


A Viveret, on es va aconseguir una franja d’aparcament temporal de “Petó i adéu” que ara està tallat per la tanca (afegim que es va denegar la petició de l’AFA que això es traslladés a Baldrich), molts vehicles passen la tanca per aparcar o arribar a Topete, ultrapassant amb escreix la limitació de 30 km/h i posant en risc la seguretat dels alumnes.


Aquesta situació és del tot insostenible. Les famílies no podem responsabilitzar-nos més de la pacificació del trànsit en l'entorn de la nostra escola, posant els nostres cossos i la nostra integritat al davant d'un vehicle, enfrontant-nos-hi amb conductors, veïns i membres de la nostra pròpia comunitat educativa.


Volem que el Servei de Mobilitat de l'Ajuntament de Terrassa prengui mesures urgents i immediates que solucionin el problema d'una vegada i no esperar-nos un curs més o, encara pitjor, que un accident ens obligui a actuar.


Considerem que la manca de mesures és del tot contrària a les idees promogudes des del consistori d’una ciutat amiga dels infants, segons el PLIA (Pla Local de la Infància i l’Adolescència), i al treball que s’ha fet sobre Camins Escolars segurs, en el qual tant l’escola com l’AFA han format part amb entusiasme, i del qual esperem molt més.


Ens oferim per donar idees i dialogar en tot allò que calgui, sempre que la solució sigui efectiva i immediata. Una possibilitat és la instal·lació de semàfors, amb placa solar o sense, que adverteixin els conductors a les cruïlles de Topete amb Sant Marian i de Baldrich amb Viveret, juntament amb la placa corresponent i una franja horària de 8:30 a 18:30, per cobrir matiners i extraescolars. D'altres, que poden sumar-se a l'anterior, serien la col·locació d'una pilona mòbil a Sant Marian amb Topete i la instal·lació de limitadors horitzontals de la velocitat metres abans d'arribar als passos de vianants.


L'AFA Bisbat d'Ègara, com autora, i els sotasignats/des recolzem aquest escrit i l’adrecem al Servei de Mobilitat de l'Ajuntament de Terrassa.


Per una mobilitat segura i respectuosa amb les persones.

Apoyar ahora
Firmas: 336Próximo objetivo: 500
Apoyar ahora