Serebral Palsi hastalığı olan çocuklarımız için sen de imzala!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 35.000.

SEREBRAL PALSİ NEDİR?
Serebral palsi; doğum öncesinde, doğum sırasında ve doğum sonrası erken dönemdeki, beyin hasarı sonucu ortaya çıkan, ilerleyici olmayan ancak yaşla birlikte değişebilen, hareketi kısıtlayıcı, kalıcı motor fonksiyon kaybı, postür ve hareket bozukluğu olarak tanımlanmaktadır. Serebral palside, beyinde oluşan hasar ilerleyici değildir. Serebral Palsi bulaşıcı, kalıtsal ve hayatı tehdit eden bir durum değildir.

Bu derece önemli bir sağlık problemi olan çocuklarımız Türkiye'de sadece Dr. Ayten BOZKAYA Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi olabiliyor. Lakin herkesin gücü yetmediği için şehir dışına çıkamayan annelerimiz var, böyle olunca çocuklarımız tedavisini göremiyor!

Bizim amacımız; her çocuğun özgürce yürüyüp koşabilmesi. Bu hastalıkta olan çocuklarımızın tedavisi için senede 90 seanslık bir hak veriliyor devlet tarafından. İleri dereceli hastalıkta maalesef çocuklarımızı yürütmemize yetmiyor!  Sen de bu mücadeleye destek vermek istiyorsan, bu hastanelerin gerekli her yerde olması için, ÇOCUKLARIMIZ İÇİN

HAYDİ BİR İMZA DA SEN AT!

Bugün Merve imzanı bekliyor!

Merve Kalkan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Serebral Palsi hastalığı olan çocuklarımız için sen de imzala!». Merve ve imza atan diğer 31.191 kişiye katıl.