Sebze ve Meyvelerimizde Strafor İstemiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

Son yıllarda market zincirlerinin sebze ve meyve reyonlarında çok miktarda karşımıza çıkmaya başlayan strafor, çevre için en kötü ambalaj maddelerinden biridir. “Köpük” olarak da bilinen bu malzemenin gerçek adı Polistiren olup petrolden üretilir.

En ucuz ambalaj malzemesi olduğu için kullanımı ülkemizde artan ancak dünyada özellikle gıda ve kullan-at sektörlerde kullanımında kısıtlanmaya gidilmektedir. Çünkü doğada hemen hemen hiç çözünmeyen, yüzyıllarca kalabilen bir madde olmasının yanı sıra özellikle kuş ve deniz canlılarının yanlışlıkla yemesi sonucu hayatlarını tehlikeye sokmaktadır. Ayrıca geri dönüşümü pratikte yapılmamasından dolayı da en kötü ambalaj malzemelerinden biridir.

Dünyaya yükümüzün artmasından dolayı her türlü atığın kaynağında azaltılmasına gidilirken ülkemizde tam tersi üstüne üstlük “hijyen” veya “estetik” gibi suni nedenlerle sunulan bu tip ambalajlar kabul edilemez. Gıda sektöründe özellikle sebze ve meyve reyonlarında strafor kullanılarak yapılan ambalajlara gerek yoktur. Sebze ve Meyvelerimizde Strafor İstemiyoruz!

Tüketiciler olarak, marketlerde bu tür ambalajlı ürünlere lütfen tepkinizi gösterin. Almayın ve neden almadığınızı mutlaka yetkililere belirtin.

Değişim için talep edin.

Kaynak:

Bugün arda imzanı bekliyor!

arda tonay bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sebze ve Meyvelerimizde Strafor İstemiyoruz!». arda ve imza atan diğer 13.164 kişiye katıl.