SCHIMBĂM CIFRELE! Cere UE să rezolve criza locuirii. #home4all

0 have signed. Let’s get to 7,500!

BG, DE, EN, FRHUN, ITPL, RO, SK, SP

Care va fi viitorul copiilor noștri?
Până în anul 2030, unul din patru oameni din întreaga lume va trăi în condiții grele.

Prin semnarea acestei petiții, cere UE să sprijine locuirea accesibilă pentru toată lumea, în special pentru tineri și familii tinere. Toți merită sa trăiască într-un loc decent!

Provocarea neașteptată, sub forma pandemiei COVID-19, este un alt motiv urgent pentru a ne asigura că oamenii au acces la locuințe adecvate, astfel încât să-și protejeze sănătatea lor și a familiilor lor.

În Europa zilelor noastre, tinerii nu își pot permite să-și închirieze un apartament în marile orașe; totodată, din ce în ce mai multe familii au dificultăți la plata facturilor de utilități. Mai mult de jumătate din populația lumii de la orașe trăiește în așezări informale. Având în vedere faptul că în timpul acestei pandemii oameni trebuie să rămână în case pentru a se proteja împotriva coronavirusului, o locuință corespunzătoare reprezintă o chestiune de viață și de moarte.

Locuința este acum mai importantă ca oricând și Uniunea Europeană poate juca un rol important în acest sens.
Alătură–te Habitat for Humanity și cere UE să:

·     Prioritizeze locuirea accesibilă în următoarea perioadă bugetară 2021-27, în special pentru țările din emisfera sudică.

·    Crească finanțarea pentru accesul la apă și facilități sanitare și pentru modernizarea așezărilor informale, pentru a proteja societatea împotriva bolilor.

·     Includă soluții pentru sărăcia energetică în Pactul Verde European, prin măsuri financiare concrete.

Nu uita să confirmi semnătura ta prin e-mail. Verifică și în spam, dacă nu găsești emailul de confirmare.

Situația

Cu toate acestea, multe țări sunt încă nepregătite și nu au capacitatea să răspundă nevoilor în creștere în ceea ce privește traiul în mediul urban. Creșterea estimată a populației globale cu 1,18 miliarde până în 2030, asociată cu cererea actuală de locuințe, înseamnă că aprox. 2 miliarde de persoane vor avea nevoie de locuințe adecvate până în 2030. Acest aspect reprezintă o provocare fără precedent în domeniul locuirii.

Această pandemie de Coronavirus a scos în evidență importanța pe care o are locuința, ca mijloc de protecție împotriva maladiilor mortale. O casă corespunzătoare a devenit cel mai important leac. Dar nu toată lumea are acces la el. Organizația Habitat for Humanity este conștientă de faptul că, fără locuințe adecvate și accesibile și fără drepturi funciare, tot mai multe familii sunt amenințate de sărăcie și nesiguranță.

O locuință decentă reprezintă baza pentru indivizi și familii, pentru societatea în care trăim și pentru economia din care facem parte cu toții.

Organizații partenere:

Habitat for Humanity International EMEA